peuterspeelzaal

Als het niet zo goed gaat op de peuterspeelzaal..

Door Maartje – Mijn driejarige dochter begon voor haar tweede verjaardag al te peuterpuberen en dat doet ze nog steeds. Best lastig soms (of eigenlijk vaak..) maar ik dacht dat het erbij hoorde. Totdat ik van de leidster op de peuterspeelzaal hoorde dat het niet zo heel goed gaat.

Ruzie

Mijn dochter heeft op de peuterspeelzaal regelmatig ruzie met andere kinderen. Daar heb ik in al die maanden nooit iets over gehoord, en nu blijkt dat dit al een hele tijd zo is. Mijn dochter heeft me wel eens verteld dat andere kinderen iets hadden afgepakt en dat ze de kindjes toen niet lief vond, maar ik heb nooit het idee gehad dat ze ruzie had. Wederom dacht ik dat dit erbij hoorde.

De leidster vertelde dat mijn dochter een ‘pittige tante’ is (vertel mij wat!) en dat er daardoor ruzies ontstaan. Toen ik haar vertelde dat ik van mijn dochter alleen iets had gehoord over afpakken, zei ze dat het daar wel eens mee begint. Mijn dochter wordt daar boos om. Ik vroeg voorzichtig of dat niet vrij logisch is bij een peuter, maar dat is volgens haar niet zo.

Slaan

Blijkbaar heeft mijn dochter andere kinderen geslagen. Wanneer dit voor het eerst gebeurde weet ze niet meer, maar het is al een hele tijd geleden. Ik ben er natuurlijk helemaal niet blij mee dat mijn dochter andere kinderen slaat, maar ik baal er ook heel erg van dat ik dit nu pas hoor. Ik had het daar graag met mijn dochter over willen hebben, maar het heeft nu geen zin meer om te beginnen over dingen die maanden geleden zijn gebeurd.

Gesprekje met de leidsters

Dit alles werd me op de gang verteld, waar ik niet zo heel erg over te spreken ben. Er stonden geen andere ouders mee te luisteren, maar ze hebben wel dingen op kunnen vangen. Ik had liever gehad dat dit soort dingen me verteld worden waar geen anderen bijzijn, en ook graag zonder dat mijn peuter aan me loopt te trekken omdat ze thuis een broodje wil eten.

Dat heb ik uitgelegd, en binnenkort hebben we er een gesprekje over. Daar had ze deze week helaas geen tijd meer voor, maar ze heeft me beloofd dat ze het me meteen laat weten als mijn dochter weer ruzie heeft gehad.

Ik ben heel benieuwd wat ik tijdens het gesprek nog meer te horen ga krijgen. Als jullie nog tips hebben, dan hoor ik ze heel graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.