stichting baby hope

Heb jij je kraampakket al gedoneerd aan Stichting Baby Hope?

Doordat ik in het ziekenhuis ben bevallen, heb ik een groot deel van mijn kraampakket niet gebruikt. Eigenlijk was het kraamverband het enige dat ik wel nodig had, de rest bleef in de doos zitten. Na mijn kraamtijd vond ik het zonde om het allemaal weg te gooien en ik zocht naar een stichting waar ik het kon doneren. Toen kwam ik Stichting Baby Hope tegen.

Stichting Baby Hope

Stichting Baby Hope zamelt kraammateriaal in, voor kraamprojecten in Afrika, Zuid-Amerika, Oost-Europa en India. Het doel hiervan is om betere hygiëne te creëren tijdens de bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend gezond tegen zich aan kunnen drukken.

Deze stichting is in 2003 opgericht door een moeder die haar ongebruikte kraampakket niet wilde weggooien. Inmiddels is Stichting Baby Hope uitgegroeid tot een netwerk van 320 inzamelpunten door heel Nederland en daarmee worden maar liefst 15 kraamprojecten in 12 landen ondersteund.

Kindersterfte

Het doel van Stichting Baby Hope is het verbeteren van de verloskundige voorzieningen in buitenlandse ziekenhuizen. In veel landen is het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen en kraamvrouwen namelijk erg hoog. Dit probeert de stichting te realiseren door ongebruikte materialen uit Nederlandse kraampakketten in te zamelen. In de praktijk blijkt dat heel veel vrouwen (net als ik) maar weinig uit hun kraampakket gebruiken. Het restant wordt vaak weggegooid en dat is natuurlijk zonde, want dit kan Stichting Baby Hope erg goed gebruiken! Het kan namelijk de levens redden van andere kraamvrouwen en hun baby’s.

Welke materialen?

Deze producten worden door Stichting Baby Hope ingezameld:

  • Navelklemmetjes in onaangebroken verpakking
  • Verbandwatten (mag aangebroken verpakking zijn)
  • Desinfecterende zeep, latex handschoentjes en plastic schorten
  • Gaasjes in onaangebroken verpakking
  • Kraam-, maand- en inlegverbanden (mogen aangebroken verpakkingen zijn)
  • Celstof matjes, onderleggers en matrasbeschermers
  • Flesjes alcohol (mag aangebroken verpakking zijn)
  • Rolletjes luiertape
  • Stretch gaasbroekjes

Zelf heb ik de ongebruikte spullen van beide kraampakketten gedoneerd en het voelt altijd goed om een stichting als deze te steunen. Heb jij je kraampakket al gedoneerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.