vuurwerk

Vuurwerk en loslaten…

Door Aafke – Loslaten… Het blijft een dingetje. Hoe ouder je kinderen worden hoe vaker het nodig is. En dat is niet altijd makkelijk.

Vuurwerk

In dit jaargetijde is het weer wat nieuws: vuurwerk. Vorig jaar begon dat al een beetje met die oudste van toen 7. Fantastisch vond ze het. En oh wee als we haar ’s nachts niet wakker zouden maken. Als ik dit had onthouden had ik kunnen weten dat we dit jaar weer een stapje verder zouden gaan: zelf afsteken.
Met een vader die zelf dol is op vuurwerk is er geen houden aan. Hij sliep vroeger zelf met de vuurwerkkrantjes onder zijn kussen en de nacht voordat het vuurwerk in de verkoop ging was een slapeloze nacht van de spanning. Zover zijn we gelukkig nog niet, maar er is inmiddels vuurwerk in huis.

Regels

Er zijn een aantal regels:
1: (vuurwerk-)bril op
2: alleen aansteken met een aansteeklont
3: vuurwerk op het stoeprandje leggen en dan aansteken (dus: niet zelf weggooien)
4: vuurwerk wat niet af ging, niet opnieuw aansteken
5: (de belangrijkste) ALLEEN met papa vuurwerk afsteken!
En het gaat uitstekend! De 2 dames van 6 en 2 staan met grote ogen aan de overkant van de straat te kijken (inclusief vuurwerkbril) en onze oudste dame van 8 mocht voor het eerst haar eigen rotje afsteken, onder toeziend oog van papa.
Hieperdepiep hoera. 
Moeders staat met weemoed én knikkende knieën, met die jongste troela van 4 maanden achter het raam te kijken. Maar oh wat is het mooi, wat is het mooi! Die glunderende gezichtjes, die grote voorzichtigheid en die heerlijke verbazing bij elk knalletje.
Lang leve het vuurwerk! Gebruik het veilig en leuk!

Loslaten…

Soms een hele grote opgave. Zolang jij veiligheid voorop stelt en kaders hanteert, groeit je kind van het vertrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.