nike

A sneakers guide

We hebben allemaal wel eten ook de kids pap van. Op het schoolplein zie je werkelijk alle soort en maten voorbij huppelen. Deze vele keuzemogelijkheden maken het echter lastig wanneer je uiteindelijk zelf in de winkel staat om een paar aan te schaffen. Vandaar presenteer ik je gen paar in de kast staan. Is het niet een paar streetwear sneakers, dan zijn het wel sportschoenen. Ik heb het natuurlijk over Nike. Het merk heeft verschrikkelijk veel modellen en daar lusraag een bondig overzicht van een aantal Nike sneakers die ik iedereen aanraad.

Nike Air Max 95

Je ziet de sneakers vaak genoeg over straat huppelen. Toch kwamen ze op de markt als hardloopschoenen. Met een air unit verwerkt aan de voorkant én aan de achterkant van de schoen liepen hardlopers letterlijk op lucht. Dit verklaart waarom de schoen zo ongelooflijk lekker zit en de voet van veel steun voorziet. Naast de nodige ondersteuning van kindervoetjes wil het oog natuurlijk ook wat. Nike heeft sinds de eerste release (1995) niet stil gezeten. Daarom komen de sneakers vandaag de dag in werkelijk alle mogelijke kleurencombinaties. Dat betekent dat zelfs voor een kritische kinderwens er kan worden voldaan aan de eisen.

Leuke side note: de ontwerper van de schoen heeft zich mede laten inspireren door de lagen van aarde die zich opstapelen in de Grand Canyon.

Nike Air Max Plus

Nike is al jaren een van de beste in zijn vak. Dit resulteert in een constante drang om te verbeteren, perfectioneren en uitproberen. Deze sneaker is daar een bewijs van. Ik wil hier niet mee zeggen dat dit model ‘beter’ is dan voorgaande modellen, maar het bevat wel degelijk een andere look. De AM Plus straalt misschien wel nóg meer sportiviteit uit dan de AM95. Air units zijn weer verwerkt in beide de voor- en achterkant van de schoen. Dus wederom; aan steun geen tekort. En geef toe, sportieve sneakers staan ontzettend schattig, onder welke outfit dan ook!
Leuke side note: de ontwerper van de schoen heeft zich laten inspireren door een storm die op kwam zetten toen hij aan het hardlopen was. Met de kracht waarmee de wind door de palmbomen raasde heeft hij de AM Plus voorzien van een prachtig dynamische upper.

Nike Air Max 270

Hou je niet zo van oldschool en ga je liever voor iets meer ‘moderns’? Dan zijn de AM270 de perfecte keuze. De hak bestaat letterlijk uit één grote lucht bubbel. Met zijn gestroomlijnde contouren is dit een prachtig subtiel model, toch met een sportieve uitstraling. Tijdens het spelen op het schoolplein worden de kindervoetjes moeiteloos ondersteund door een soepele vering en strakke fit. Ideaal voor de echte avonturiers.

Leuke side note: Door de lucht bubbel in de hak is de AM270 is een van de hoogste modellen van de Air Max lijn.

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.