7 maanden zwanger

7 maanden zwanger; het derde trimester is begonnen

Wat is de afgelopen maand weer snel voorbij gevlogen zeg! Tijdens de zwangerschap vind ik dat helemaal niet erg, maar ik hoop toch dat het straks iets langzamer gaat als de baby er is… Inmiddels ben ik alweer 7 maanden zwanger en ik klets jullie weer even bij over de afgelopen maand.

Het derde trimester

Inmiddels is het derde trimester begonnen en dat kan ik goed merken. Mijn buik is natuurlijk nogal gegroeid en begint nu soms wel in de weg te zitten. Schoen aandoen wordt nu bijvoorbeeld wat lastiger en ook bukken gaat niet echt soepel meer.

Kwaaltjes

Bij het derde trimester horen ook vaak wat kwaaltjes. Ik baal regelmatig van de bekkenpijn, waar ik nu vooral ’s nachts last van heb. Ik word regelmatig wakker omdat ik me in me slaap probeer om te draaien, wat vrij pijnlijk is. Overdag gaat het redelijk, hoewel ik soms niet goed meer kan zitten doordat ik pijn heb in mijn stuitje. En een nieuw kwaaltje is maagzuur… Vooral als ik veel moet bukken krijg ik er last van, en ik heb nog niet echt iets gevonden wat er tegen helpt.

Bezig met de babykamer

babykamer

Inmiddels is mijn oudste verhuisd naar zolder en konden we haar oude kamertje gaan omtoveren in een babykamer. Eén muur is opnieuw behangen, de andere muren zijn een beetje bijgewerkt en toen kon ik lekker gaan rommelen. En dat kwam goed uit, want de nesteldrang begon behoorlijk op te spelen!

Eerst heb ik alles eens lekker schoongemaakt en inmiddels liggen de eerste spulletjes in de kasten. Nu kan ik goed zien wat we allemaal hebben en wat we nog nodig hebben (wat bijna niks is, want ik had al flink geshopt. Oeps!). Binnenkort kopen we de laatste spulletjes en gaan we de babykamer helemaal inrichten. Ik probeer nog even te wachten met de babywasjes, maar dat kost best veel moeite… Niet dat ik zo gek ben op wassen hoor, maar als het om babykleertjes gaat zit dat toch net even iets anders!

Een grote baby… Of toch niet?

Tijdens de standaard controle werd me verteld dat de baby vrij groot is. Stiekem baalde ik een beetje, want ik had net een heel schattig pakje gekocht in maat 50. Twee weken later hadden we een groeiecho en toen bleek ze juist heel gemiddeld te zijn. Nou zeggen groeiecho’s natuurlijk ook niet alles, maar ik ga er voor nu maar even vanuit dat dat klopt.

Een reactie

  1. Vervelend he die kwaaltjes! De tijd vliegt wel echt voor bij, dat merk ik bij onze zwangerschap ook. Mijn verlof gaat aanstaande zondag in en dan kan ik gaan beginnen aan alle punten op mijn to-do lijstje zo ook de babywasjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.