6 maanden zwanger

6 maanden zwanger

Nog drie maandjes, en dan is ons kleine meisje waarschijnlijk al geboren. Dat klinkt best snel, maar van mij mag het nog wel veel sneller gaan. Zeker nu het lichamelijk niet meer zo lekker gaat…

Pijn, geen pijn, wel weer pijn

De zesde maand begon met vrij veel bekkenpijn. Aan de rechterkant van mijn bekken had ik telkens pijnscheuten. Even later was het opeens helemaal over. Ongeveer twee weken lang had ik nergens last van, heerlijk! En toen kwam het opeens dubbel en dwars terug. Pijn in mijn onderrug, mijn stuitje, mijn benen en ook de voorkant van mijn bekken deed pijn. Omdraaien in bed is nauwelijks meer te doen en ik kan niet meer lang in dezelfde houding zitten. Ik heb nog een klein beetje hoop dat het weer wat beter gaat worden, omdat dat de vorige keer ook zo was. Maar ik vrees dat de komende maanden niet meer pijnvrij zullen zijn.

Wachten totdat we met de babykamer bezig kunnen

Met de komst van ons derde kindje moeten we een beetje schuiven met de slaapkamers. Mijn oudste gaat op zolder slapen, maar die moest eerst helemaal opgeknapt worden. We hebben hem geïsoleerd en op dit moment is mijn man bezig met de laatste dingetjes. Als dat klaar is, gaat mijn dochter op zolder slapen en kunnen we bezig met de babykamer. Ik heb er zoveel zin in! Laatst kon ik echt niet meer wachten en heb ik vast alle babykleertjes uitgezocht. We hadden natuurlijk nog kleertjes van mijn zoon en dochter, ik had al wat nieuwe dingetjes gekocht en gekregen en ik wilde eens zien wat we nou precies hadden. En dat bleek al best veel te zijn! Alles is zo schattig, en ik kan niet wachten totdat het in de kast hangt!

Het namendilemma

Wat is het moeilijk om een naam te bedenken zeg! Er zijn best veel namen die ik leuk vind, maar manlief en ik zijn het daar niet echt over eens. En als we een mooie naam hebben gevonden, is er vaak weer iets anders mee. Of het lijkt te veel op één van de andere namen, of de voorletters zijn niet mooi bij elkaar, et cetera. Maar ik denk dat we er inmiddels uit zijn! De naam houden we natuurlijk geheim, we vertellen het pas als de baby geboren is.

Grote broer en grote zus

Nomi is bijna 4 jaar en snapt heel goed dat ze een zusje krijgt. Met haar kan ik heel veel delen, want ze vindt alles wat met de baby te maken heeft ontzettend leuk. Laatst vroeg ze wanneer we weer naar de ‘hartjeswinkel’ (de Prénatal) gaan, want ze wilde weer even babyspulletjes kijken. Zo leuk! Lenn is 2 en begrijpt het ook wel, maar dan op een andere manier. Alles wat hij snapt vindt hij leuk, maar als we bijvoorbeeld bij de verloskundige zijn, gaat het toch liever spelen. Terwijl Nomi begint te stralen als ze de hartslag van de baby hoort, zegt dat Lenn nog helemaal niks.

Nog drie maandjes dus, en dan is ze er hopelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.