speelkamer

Handig; een speelkamer op zolder

Staat jouw woonkamer ook vol met speelgoed? Of puilen de slaapkamers van je kinderen uit met knuffels, poppen, lego, et cetera? En heb je een zolder met genoeg plaats voor al die spulletjes? Dan kan een speelkamer op zolder ideaal zijn!

Speelkamer op zolder

Ik ben vast niet de enige moeder die al dat speelgoed soms wel heel erg zat is. Ik zet steeds meer speelgoed op de slaapkamers, maar daar begint het nu ook vol te raken. En speelgoed weg doen vinden mijn kinderen echt geen goed idee…

Daarom zit ik te denken om in de toekomst het speelgoed naar zolder te doen, en daar een speelkamer te maken. Mijn kinderen zijn nu 1 en 3 en ik vind ze er nu nog te jong voor. Ik wil ze namelijk nog niet alleen op zolder laten spelen. Maar als je oudere kinderen hebt, lijkt me dit een perfecte oplossing.

Minder speelgoed in de woonkamer

Met een speelkamer op zolder heb je natuurlijk veel minder speelgoed in de woonkamer staan. Voor mij zou dat niet betekenen dat er in de woonkamer niet meer gespeeld mag worden, want dat vind ik wel erg ongezellig. Maar het speelgoed kan dan van zolder opgehaald worden, en als ze er klaar mee zijn, kan het weer terug. Dat zou toch ideaal zijn, een woonkamer die niet helemaal vol ligt met speelgoed?

Als ik onze zolder is flink zou opruimen, zouden we er prima een speelkamer van kunnen maken. We hebben genoeg ruimte voor het speelgoed en andere spulletjes. Door het VELUX dakraam is er genoeg licht, en met een leuk dakraamgordijn maak je het helemaal af!

Zelf hadden we vroeger boven ook een speelkamer. Daar speelde ik regelmatig, en het lag er helemaal vol met poppen en barbies. Soms ging ik daar spelen, en soms nam ik het speelgoed mee naar mijn slaapkamer of naar beneden. En ik zat er ook regelmatig met vriendinnetjes te spelen.

Lijkt het jou iets, zo’n speelkamer op zolder?

vmdm

Een reactie

  1. Heerlijk voor zowel de ouders als kinderen lijkt me. De woonkamer niet bol met speelgoed wat vooral voor ouders fijn is. En het speelgoed kan na het spelen blijven staan. Zo hoeven de kunstwerken niet gesloopt te worden en dat lijkt me voor de kinderen wel erg fijn.
    Wij gaan onze garage ombouwen tot speelkamer. Duurt wel paar jaar voordat het klaar is maar verheug me er nu al op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.