4 maanden zwanger

4 maanden zwanger, het wordt een…

Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat ik zwanger ben. Inmiddels ben ik alweer 17 weken, oftewel 4 maanden, onderweg. Op mijn andere blog geef ik regelmatig updates over mijn zwangerschap en ik heb besloten om dat hier ook te gaan doen. Niet zo vaak, maar na vier maanden wordt het wel een keertje tijd! Ik praat jullie bij over de afgelopen maanden en ik vertel jullie of we een jongen of een meisje krijgen.

We krijgen een…

Meisje! Anderhalve week geleden hebben we de geslachtsbepaling gehad en toen zag de echoscopiste al snel dat we een dochtertje verwachten. Hartstikke leuk, ondanks dat we niet echt een voorkeur hadden. Ik heb al een zoon en een dochter en mijn dochter wilde heel graag een zusje. Voor haar is het natuurlijk super leuk, en zelf vind ik het vooral heel erg leuk dat we nu weten wat het geslacht is. Oh, en ik vind het heerlijk om alvast een beetje gericht te kunnen shoppen! Inmiddels zijn de oude kleertjes van mijn zoon en dochter uitgezocht, dus nu weet ik wat ik nog nodig heb!

Dag kwaaltjes!

In het eerste trimester had ik wat last van zwangerschapskwaaltjes. Ik lustte weinig, ik was soms misselijk en ik was ontzettend moe. De misselijkheid was rond week 10 al over en toen ik zo’n 12 weken zwanger was kon ik weer wat normaler eten. De vermoeidheid werd rond week 14 minder, maar ik moet zeggen dat ik nog steeds wel sneller moe ben dan anders.

Nieuw kwaaltje; bekkenpijn

Helaas is er een nieuw kwaaltje bijgekomen; namelijk bekkenpijn. Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik er ook veel last van gehad (oftewel; ik kon aan het einde van mijn zwangerschap amper lopen). Nu heb ik hard mijn best gedaan om mijn bekken niet te veel te belasten, maar toch voel ik het regelmatig. Wel minder dan tijdens mijn vorige zwangerschap, maar vooral als ik veel gestaan of gelopen heb kan ik het goed voelen.

De baby voelen

Eén van de leukste dingen van zwanger zijn vind ik het voelen van de baby. Deze keer had ik het geluk dat ik haar al voelde toen ik 15 weken zwanger was. Heel zachtjes, maar het is duidelijk de baby. Tijdens de geslachtsbepaling bleek de placenta aan de achterkant te liggen en dat verklaart waarom ik deze baby eerder voel dan mijn andere twee. Toen lag de placenta namelijk aan de voorkant.

Dat was het voor deze keer, waarschijnlijk zal ik jullie over een maandje weer een update geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.