5 maanden zwanger

5 maanden zwanger; de 20 weken echo en heel veel schopjes

Inmiddels ben ik ruim 21 weken, oftewel 5 maanden zwanger. Tijd voor een nieuwe update! Vorige week hadden we de 20 weken echo (wat was dat spannend zeg) en de baby begint steeds meer te schoppen.

De 20 weken echo

Het spannendste van de afgelopen maand was absoluut de 20 weken echo. Ik was er best zenuwachtig voor en ik was al een hele tijd aan het aftellen totdat het zo ver was. Vorige week dinsdag hadden we de afspraak staan. Om 14.00 uur mochten we ons melden in het ziekenhuis. De ochtend kroop voorbij, ik dacht dat het nooit 14.00 uur zou worden!

Gelukkig werd het dat uiteindelijk wel en we waren aan de beurt. Ik mocht al snel gaan liggen en de baby bleek niet in de ideale houding te liggen voor de 20 weken echo. Daardoor duurde het allemaal wat langer. Ik moest een paar keer wiebelen en anders gaan liggen, maar gelukkig heeft ze alles kunnen zien. En alles zag er goed uit, wat een opluchting! Oh, en het is nog steeds een meisje haha!

Drukke baby

Ik merk steeds beter wat voor een drukke baby zit is. Net als haar broer trouwens. Ze schopt veel en ik voel haar heel vaak. Eerst alleen als ik op de bank of in bed lag, nu voel ik haar ook als ik dingen aan het doen ben. Erg leuk, ik vind de schopjes één van de leukste dingen van de zwangerschap. En inmiddels heeft mijn man haar ook kunnen voelen!

Bekkenpijn

Minder leuk is de bekkenpijn. Dat wordt helaas steeds erger en ik moet het echt rustiger aan gaan doen. Vooral lang staan en bukken lijkt niet goed te zijn voor mijn bekken. Ook als ik te veel heb gedaan op een dag kan ik dat de dagen erna voelen. Ik zou eigenlijk een afspraak moeten maken bij de bekkenfysiotherapeut, maar dat stel ik telkens uit. Want ik ken de oefeningen van mijn vorige zwangerschap en toen heeft ze me verteld dat ze eigenlijk niet meer voor me kan doen. Een echte oplossing is er namelijk niet voor…

Genieten

Ondanks de bekkenpijn geniet ik absoluut van mijn zwangerschap. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met de voorbereiding en mijn oudste helpt mij daar heel vaak mee. Ze kan niet wachten om haar zusje te ontmoeten en ze is er heel veel mee bezig. In winkels kijkt ze vaak even naar babyspulletjes en ze vertelt me regelmatig wat ze allemaal met de baby wil doen als ze geboren is. ‘Ik ga met haar knuffelen en speelgoed aan haar geven en ik ga haar ook leren lopen mama!’.

Dat was de update voor deze keer, over een maandje kunnen jullie een nieuwe update lezen over mijn zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.