monumentendorp orvelte

Uitje; Monumentendorp Orvelte

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik een bezoekje bracht aan het Museumdorp Orvelte. Het dorpje Orvelte ligt in Drenthe, tussen Emmen en Assen. Orvelte bestaat al sinds de tiende eeuw en als je door het dorp loopt, zie en voel je de oude sfeer. Het is een perfect uitje voor jong en oud!

Monumentendorp Orvelte

bakkershoes

Aan de rand van het dorp zijn twee parkeerplaatsen, voor € 3,00 mag je daar de hele dag parkeren. Vanaf parkeerplaats P1 liepen we richting het centrum en één van de eerste dingen die we tegenkwamen was ‘t Bakkershoes. Binnen proef (bijna letterlijk haha) je meteen de sfeer van Orvelte. Je ziet er allemaal mooie oude spulletjes en het is net alsof je terug in de tijd gaat.

kniepertjes

Naast dingen zien, is er ook van alles te doen. Je kunt er bijvoorbeeld ‘kniepertjes’ maken, dat zijn typisch Drentse dunne harde wafels.

pannenkoek

Vervolgens liepen we naar de pannenkoekenwinkel. Het is de eerste pannenkoekenwinkel van Nederland en hier vindt je alles wat je nodig hebt om de lekkerste pannenkoeken te bakken. Ontzettend leuk om eens rond te kijken!

Winkelen in Orvelte

Orvelte heeft verschillende leuke winkeltjes. Het dorpswinkeltje is bijvoorbeeld erg leuk om te bekijken. En er is natuurlijk van alles te koop. Snoep uit de kindertijd van mijn ouders bijvoorbeeld, en dat vonden ze natuurlijk erg leuk om weer te zien! Verder zijn er onder andere kleding- en woonwinkeltjes.

De schaapskooi

schapen

Mijn dochter was bijna 2 toen we een bezoek brachten aan Orvelte en ze keek haar ogen uit! De schaapskooi was haar favoriet. Overdag staan de schapen in een weiland, en aan het einde van de middag gaan ze naar binnen.

De paardentram

monumentendorp orvelte

De paardentram is ook ontzettend leuk. Deze rijdt van 1 april t/m 31 oktober ieder weekend en in de schoolvakanties rijdt hij dagelijks, mits het weer het toelaat. Een rondrit met de paardentram kost € 4,00 per persoon.

Overnachten in Orvelte

overnachten orvelte

Als je aan het einde van de dag lekker en gezellig wil dineren, ben je in Orvelte op de goede plek. Wij hebben gegeten bij Restaurant de Schapendrift en dat is zeker een aanrader. Ook is het mogelijk om te overnachten in Orvelte. Er zijn zes verschillende verblijven, onder andere de ‘slaoperij’.

Ben jij al eens in Orvelte geweest?

Wil je ook een uitje met ons delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.