Leuke uitjes met jonge kinderen

De meivakantie is begonnen, de perfecte tijd om leuke uitstapjes te gaan maken. Maar welke dingen zijn nou echt leuk voor jonge kinderen? Ik zette een paar uitstapjes op een rijtje.

Kinderboerderij

Ons favoriete uitstapje is toch wel de kinderboerderij. Bijna iedereen heeft wel een kinderboerderij in de buurt en het is eigenlijk voor alle leeftijden hartstikke leuk. Mijn peuter kan zich er heel goed vermaken, en ook mijn baby kijkt zijn ogen uit.

Dierentuin Nordhorn

Niet voor iedereen in de buurt, maar het is echt de moeite waard om er een stukje voor te gaan rijden. Nordhorn ligt net over de grens bij Enschede. Het is een wat kleinere dierentuin, waardoor het erg geschikt is voor jonge kinderen. Oh, en ook leuk om te weten; de prijzen liggen een stuk lager dan bij Nederlandse dierentuinen.

kattencafe

Kattencafé

Dit zou ik normaal helemaal niet zo snel bedenken als uitje met jonge kinderen, maar peuters en kleuters schijnen zich heel goed te kunnen vermaken in een kattencafé! Er is natuurlijk net wat meer te zien dan in een gewoon café, en het is een hartstikke leuke plek om naartoe te gaan met jonge kattenliefhebbers. De foto hierboven is van Katdeau, het kattencafé in Hengelo (OV).

Speeltuin

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Kleine kinderen hebben nog helemaal niet veel nodig om zich te vermaken. Speeltuinen heb je overal, en als uitje kun je eens een wat grotere speeltuin bezoeken. Jonge kinderen en baby’s kijken daar hun ogen uit!

lammetjesdag

Lammetjesdag

Ook hartstikke leuk voor jonge kinderen zijn de lammetjesdagen. Ze worden op veel plekken in Nederland gehouden en ook in de meivakantie zijn er een aantal. Op 30 april is er bijvoorbeeld lammetjesdag in museumdorp Orvelte, in Drente. Orvelte is sowieso echt de moeite waard om een keertje te bezoeken!

Indoor speeltuin

Lekker simpel, maar (bij slecht weer) een perfecte plek om met jonge kinderen naartoe te gaan; een indoor speeltuin. Je vindt ze op veel verschillende plekken in Nederland en mijn peuter heeft nog nooit gezegd dat ze het er niet leuk vond.

Zwemmen

Zwemmen is eigenlijk voor alle leeftijden leuk. Sommige zwembaden hebben een familieochtend (of -middag), waarbij het de bedoeling is dat jonge kinderen rustig kunnen spelen in het water. Maar ook op andere momenten is het zwembad een hartstikke leuk uitje!

Wat is jouw favoriete uitje met jonge kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.