foto op aluminium

Review; foto op aluminium

Door Tiffany – Een foto op aluminium, ik had er nog nooit van gehoord maar via Fotofabriek.nl kreeg ik de kans om een foto op aluminium af te laten drukken.

De juiste foto

Als eerst ben ik op de site gaan kijken wat zij aanraden qua foto. Veel informatie staat er niet gegeven enkel dat ze bij een foto die veel wit bevat wit aluminium aanraden omdat op geborsteld aluminium de kleur wit niet wordt gedrukt. Ook raden ze een donkere foto af omdat deze te donker uit zal vallen. Ik had in mijn hoofd al de foto die ik graag wilde, namelijk één van de doop van Roan waar wij met zijn drieën op staan. Deze bevat niet veel wit en is ook niet te donker ik ging dus voor geborsteld aluminium.

foto aluminium

Het bestelproces

Super simpel! Via de knop foto op aluminium kies je je formaat (ik ging voor 20×30) en druk je op ‘begin nu’. De online editor wordt voor je geladen en vanuit hier kun je je foto selecteren en uploaden. Je kunt je foto draaien, in of uit zoomen, kantelen, verkleinen of vegroten. Je kunt ook kiezen om er nog een tekst of een plaatje aan toe te voegen en zelfs een collage van meerdere foto’s is mogelijk.

Is je foto van goede kwaliteit komt er een groen vinkje in je foto te staan, zo niet volgt er een rood kruis. Je kunt er gewoon voor kiezen om door te gaan, maar dat komt je foto niet ten goede. Probeer er dus voor te zorgen dat je kwalitatief goede foto’s uploadt, zo krijg je uiteindelijk het mooiste effect. Daarna volgt het volgende, het bestellen. Hiervoor kun je inloggen als je al een account hebt en anders moet je er één aanmaken. Dit kan als vervelend ervaren worden als je niet verplicht wilt zijn om een account aan te maken.

Je voegt je product toe aan je winkelwagen kiest je ophangsysteem uit. Je kunt kiezen uit een plaksysteem die gratis is of een zwevend ophangsysteem, deze kost € 6,99. Ik koos het plaksysteem aangezien ik hem waarschijnlijk niet zou ophangen maar op een plank laat staan. Je vult al je gegevens in, betaalt en klaar ben je! Het is zo ontzettend simpel.

Het verdere proces

Tijdens het bestellen zie je al de uiterlijke datum dat je product verzonden wordt, dit ervaar ik als erg fijn, want zo weet je waar je aan toe bent en hoelang je uiterlijk moet wachten. Zodra je product verzonden is krijg je een email om dit aan je te melden. Heb je drie dagen na dit mailtje nog geen pakketje ontvangen mag je contact opnemen met de klantenservice.

Het resultaat

Ik had nog nooit een foto op aluminium gezien dus had geen idee wat ik ervan moest verwachten maar wat is het mooi! Het glimt en het schittert en sommige kleuren komen mooier uit dan dat ik ze op de foto had gezien! Ik ben zeer tevreden over het eindproduct en deze schittert nu dan ook in de woonkamer, zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.