luiers action

Luiers van de Action, is het wat?

Sinds gisteren verkoopt Action luiers, van het merk Teddy Care. Ik was er erg benieuwd naar en daarom besloot ik meteen een pak te kopen. De luiers zijn verkrijgbaar in maat 3, 4 en 5 en Nomi en Lenn dragen allebei maat 4, dus die maat nam ik mee. Vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vind.

Luiers van de Action

Review

In eerste instantie zien de luiers er prima uit. Ze zijn simpel, maar dat is natuurlijk niet erg. Toen ik er eentje bij Nomi aandeed, viel me wel op dat ze vrij klein vallen. Nomi draagt eigenlijk altijd maat 4 (meestal heb ik luiers van Kruidvat, Etos en DM) en de luiers van Action vallen wat kleiner dan ik gewend ben.

De makers beloven vier dingen; flexibiliteit, ze blijven tot 12 uur droog, ze zijn geschikt voor dag en nacht en ze zijn extra zacht (hé, dat rijmt).

Flexibiliteit

Wat me qua flexibiliteit opvalt, is dat de luiers aan de achterkant niet echt elastisch zijn. Ik ben gewend dat luiers aan de achterkant erg rekbaar zijn, maar dat zijn deze niet. Ze zijn ook niet heel stug hoor, maar de flexibiliteit is niet echt om over naar huis te schrijven. Bij de beentjes zijn de luiers wel heel elastisch.

12 uur lang droog

Ik deed Nomi gisteravond rond 19.00 uur een luier aan en toen ik haar vanochtend om 7.15 uur uit bed haalde zat haar luier hartstikke vol, maar hij lekte niet. Daar ben ik dus erg tevreden over.

Dag en nacht

En het vorige puntje maakt de luiers dus ook geschikt voor de nacht.

Extra soft

De luiers voelen inderdaad zacht, maar niet zachter dan andere luiers die ik gebruik.

action luiers

De prijs

En niet onbelangrijk; de prijs. Voor een pak betaal je normaal € 5,99. Het aantal luiers dat er in het pak zitten verschilt per maat. Bij maat 3 betaal je omgerekend € 0,14 per luier, bij maat 4 € 0,15 en bij maat 5 € 0,16. Fijne prijsjes dus! En deze week zijn de luiers in de aanbieding en betaal je maar € 5,55 per pak.

Conclusie

Ik vind het prima luiers, zeker voor deze prijs. Eén van de belangrijkste dingen vind ik dat luiers niet gaan lekken en deze houden je kindje prima droog. Alleen de flexibiliteit kan nog wat verbeterd worden, dan zou ik net iets enthousiaster zijn over deze luiers. Verder is het voor sommige ouders jammer dat de doelgroep niet zo heel breed is. Er zijn geen luiers voor newborns, en ook voor kinderen die een grotere maat dan maat 5 nodig hebben zijn geen luiers (denk bijvoorbeeld aan incontinentie kinderen).

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.