bumblies luiers

Review; de luiers met naveluitsparing en plasindicator van Bumblies

Was jij in je kraamweek ook het bovenste randje van de luiers aan het dubbelvouwen, zodat de luier onder de navelstreng zou blijven? Ik deed het bij alle drie mijn kindjes, maar achteraf kwam ik er achter dat het helemaal niet nodig was geweest. Er zijn namelijk luiers met een naveluitsparing te koop, waardoor je niks meer hoeft te vouwen. Bumblies heeft zulke luiers en ik probeerde ze uit.

Luiers van Bumblies

Review; de luiers met naveluitsparing en plasindicator van Bumblies

De luiers van Bumblies; ik maakte er per toeval kennis mee. Toen we onderweg waren om bij mijn ouders op visite te gaan, kwam ik erachter dat we geen luiers bij ons hadden. We gingen even snel langs de Plus en daar zag ik Bumblies luiers. Ik had ze nog nooit gebruikt dus ik had geen idee of ze goed waren. Maar aangezien ze een stuk goedkoper waren dan de Pampers die ernaast lagen, besloot ik de Bumblies luiers mee te nemen.

Maat 2, met naveluitsparing en plasindicator

navel uitsparing

De luier in maat 1 en 2 hebben een naveluitsparing en een plasindicator. Tegenwoordig hebben de meeste luiers wel een plasindicator, maar de naveluitsparing was nieuw voor me. De navelstreng van mijn dochter was er al een tijdje af dus ik had er nu niks meer aan, maar in de kraamweek was het erg handig geweest!

Onze ervaring met deze luiers

ervaring bumblies luiers

Maat 2 is geschikt voor kindjes van 3 tot 6 kilo. Mijn dochter is 5 kilo en ze passen perfect. De luier blijft keurig onder het naveltje en hoewel dat nu eigenlijk niet meer nodig is, is het ook niet storend. De luier is lekker soepel en sluit goed aan.

luiers maat 2

Als je kindje heeft geplast, kleurt de indicatielijn blauw. Vooral in het begin, als je kindje kleine plasjes doet, is dat handig. De lijn kleurt alleen blauw als er urine inzit, bij bijvoorbeeld water of waterige babypoep blijft de lijn geel.

Absorptievermogen en spuitluiers

De luier neemt voldoende vocht op, mijn dochter blijft met deze luiers de hele nacht droog. Een groot pluspunt, want ik hoef haar na de nachtvoeding niet te verschonen. Daardoor blijft ze lekker slaperig en valt ze na de voeding snel weer in slaap.

Helaas hebben we al wel een paar keer meegemaakt dat ze helemaal onder de poep zat. Je kent het misschien wel; de zogeheten spuitluiers. Daar is deze luier niet tegen bestand. Maar ik moet zeggen dat ik nog geen enkele wegwerpluier heb gevonden die daar wel tegen kan. De enige luiers die alle poep in de luier houden bij mijn kindjes, zijn wasbare luiers. Door het elastiek in de taille en bij de beentjes, kunnen ze die poep beter aan.

Prijs

Een pak met 48 luiers in maat 2 kost bij Plus € 5,99. Dat is 12,5 cent per luier.

Conclusie

Wat mij betreft is de naveluitsparing een groot pluspunt voor pasgeboren baby’s. Ook de plasindicator is erg handig en werkt perfect. De luier neemt voldoende vocht op en daarom ben ik erg tevreden over deze luiers. Ik ga ze zeker vaker kopen!

De luiers van Bumblies zijn onder andere te koop bij Plus, Emté, Dirk, Deen, Hoogvliet en Coop.

 

Een reactie

  1. Heel goed artikel en ook helemaal mee eens! Ik heb alleen een vraag: zijnde luiers nu nog steeds te koop bij de genoemde supermarkten? Want tegenwoordig zie ik over al bon bebe luiers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.