kruidvat pants

Review; De nieuwe luierbroekjes van Kruidvat; Pants

Luierbroekjes zijn hartstikke handig. Ze schijnen beter te blijven zitten als je kindje begint te kruipen, maar ik moet zeggen dat ik dat zelf niet echt gemerkt heb. Wel is een luierbroekje makkelijker aan te doen bij een kind dat erg beweeglijk is op de commode. Mijn dreumes ligt regelmatig te rollen en de schoppen tijdens het verschonen en dan is het wel een uitdaging om die plakkertjes van een gewone luier dicht te doen… Daarom dacht ik laatst; laat ik de nieuwe luierbroekjes van Kruidvat eens proberen; de Kruidvat Pants.

Kruidvat pants

Je hebt misschien wel gehoord dat Kruidvat vorig jaar haar gewone luiers heeft veranderd en dat niet iedereen daar erg enthousiast over was (hier vind je het artikel over de vernieuwde Kruidvat luiers). Ook de luierbroekjes zijn veranderd en ze heten nu Pants. Kruidvat zegt het volgende over de luierbroekjes:

‘Als je kiest voor Kruidvat luierbroekjes, kies je voor een zeer zacht en super elastisch luierbroekje dat in elke situatie zijn vorm behoudt. Door de vochtopname met drie kanalen blijft je kindje lekker droog. En dat alles voor een Kruidvat-prijs.’

Klinkt veelbelovend, toch? Ik testte de luiers uit.

Onze ervaring

Mijn dochter weegt tussen de 10 en 11 kilo en ik koos voor Pants in maat 4, want deze zijn geschikt voor kinderen tussen de 8 en 15 kilo. Omdat ik niet dolenthousiast was over de andere vernieuwde luiers van Kruidvat, kocht ik eerste een kleine verpakking. Want stel dat ze tegenvallen, dan zit ik niet met een heleboel luierbroekjes die ik niet wil gebruiken.

nieuwe luierbroekjes kruidvat

De eerste indruk van de luier is prima. Het broekje heeft een leuke print, voelt zacht aan en is lekker soepel. Als ik hem bij mijn dochter aan doe, zie ik dat het luierbroekje bij haar buik prima zit, maar bij haar beentjes blijft er wat ruimte over. En ze heeft geen hele dunne beentjes, dus ik had verwacht dat het beter zou aansluiten.

Ook als ze beweegt zie ik dat het luierbroekje niet helemaal goed zit bij haar beentjes. In sommige houdingen kan ik helemaal in haar luier kijken, en dat lijkt me niet helemaal de bedoeling.

Lekken?

Dan denk je natuurlijk; die luier gaat lekken. Toch blijkt dat niet het geval te zijn. Zowel overdag als ’s nachts blijft ze droog met deze luierbroekjes. Dat verbaast me best wel, want je zou denken dat een luier gaat lekken als hij niet goed aansluit. Maar ook nadat ze ruim 12 uur in bed had gelegen, was ze nog droog. Wel zit de luier dan behoorlijk vol en je ziet duidelijk dat het vocht goed verdeeld wordt over de verschillende kanalen.

Tevreden?

kruidvat luierbroekjes

Ondanks mijn lage verwachtingen, door zowel de vernieuwde gewone luiers en door de pasvorm, ben ik erg tevreden over deze luiers. Ze zijn makkelijk aan en uit te doen; als je de luier uitdoet, scheur je de zijkanten kapot en met het plakkertje op de achterkant van de luier kun je hem dichtplakken. Handig!

De prijs

Het enige nadeel is de prijs, luierbroekjes zijn namelijk iets duurder dan gewone luiers. Als je een jumbopack luierbroekjes in maat 4 koopt met daarin 64 luiers, betaal je € 12,99 (of € 37,50 voor 3 pakken). Dan kost een luier ongeveer 20 cent. Ter vergelijking; een gewone Kruidvat luier in maat 4 kost ongeveer 16 cent. Het verschil is niet heel groot, maar luierbroekjes zijn toch wel wat duurder.

Kende jij deze luierbroekjes al? En ben je er tevreden over?

Een reactie

  1. Wij dachteb hetzelfde..ideaal die broekjes..helaas is onze ervaring anders (ook maatje 4)…luiers sluiten idd goed aan bij dr buikje..bij de beentjes is er veel ruimte over…na 2 a 3 uur lekt ze er doorheen, ook als de luier helemaal niet vol is verder. Jammer want verder zijn ze ideaal..maar 3x per dag een schone romper en broek is het voor mij niet waard…Helaas net een groot pak gekocht dus maar wachten tot ze wat dikkere beentjes krijgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.