kidzcity

Leuk uitje; KidZcity in Utrecht

Wil je een dagje weg met je kinderen, en zeker weten dat ze een leuke dag hebben? Dan is en indoor speeltuin een perfect uitje. Afgelopen zaterdag gingen wij naar KidZcity in Utrecht, en daar vertel ik jullie vandaag wat meer over.

KidZcity in Utrecht

indoor speeltuin

Utrecht is voor ons niet echt om de hoek. We moesten er een uur en een kwartier voor rijden. Waarom ga je dan helemaal daar naartoe, vraag je je af? Nou, we hadden daar een playdate!

luchtballonnen

We waren er rond 10.00 uur, en toen ging KidZcity net open. Op de parkeerplaats was nog heel veel plek en het eerste half uur was er nog bijna niemand. Het eerste wat me opviel was dat het er zo groot was. Echt een stuk groter dan de binnenspeeltuinen die we gewend zijn!

Met twee jonge kinderen kun je vrij goedkoop naar binnen. Voor kinderen tot en met 3 jaar hoef je namelijk niet te betalen. Voor kinderen vanaf 4 jaar en voor volwassenen betaal je € 11,50. Opa’s en oma’s mogen voor € 10,50 naar binnen en als je door de weeks ’s ochtends komt, betaal je € 8,00 entree.

Lekker klimmen en klauteren

ballenbak

KidZcity heeft een deel dat alleen bedoeld is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Perfect voor Lenn van anderhalf en Nomi van 3 jaar. Daar werden ze niet omver gelopen door grotere kinderen en konden ze heerlijk spelen. Althans… Toen het wat drukker werd, speelden er ook een aantal grotere kinderen. Het personeel lette daar niet echt op, wat wel jammer was. Maar desondanks vermaakten mijn kinderen zich erg goed.

Balloonride

binnenspeeltuin

Naast de standaard klimdingen die je in bijna iedere binnenspeeltuin ziet, zijn er bij KidZcity ook andere attracties. De Balloonride bijvoorbeeld. Mijn peuter durfde er niet in, dus ging ik er alleen met met dreumes in. En hij vond het geweldig!

Draaimolen

draaimolen

Iets wat beide kinderen erg leuk vonden, was de draaimolen. Normaal gesproken vindt mijn peuter het maar eng, maar hier wilde ze toch in. Wel wilde ze dat ik heel dicht bij haar bleef staan, maar toen vond ze het erg leuk. Na een hele tijd niet in een draaimolen te zijn geweest, was ze er eindelijk niet meer bang voor!

utrecht

Ook grotere kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Er zijn hele gave glijbanen en andere attracties, zoals de timekeeper waar je met ballen kunt schieten, er zijn botsauto’s en je kunt er lasergamen. Verder is er een kindertheater en een safaritrein.

glijbaan

Rond de attracties zijn de terrassen en er zijn erg veel zitplaatsen. Beneden kun je drinken en kleine dingen te eten halen. Boven is een restaurant waar je wat meer keuze hebt, daar hebben we geluncht. Daar hebben ze bijvoorbeeld erg lekkere broodjes, en je kunt ook kiezen voor patat met een snack.

Ben jij wel eens bij KidZcity geweest?

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.