open monumentendag

Leuk en gratis uitje voor dit weekend; Open Monumentendag!

Weet je nog niet wat je dit weekend gaat doen? Dan heb ik een leuke tip voor je. Morgen (zaterdag 9 september) en overmorgen (zondag 10 september) zijn de Open Monumentendagen. Een hele leuke gelegenheid om (gratis!) monumenten te bezoeken waar je normaal niet zo snel naartoe gaat. En natuurlijk is het ook hartstikke leuk met kinderen!

Meer dan 4000 monumenten

Dit weekend kun je meer dan 4000 monumenten gratis bezoeken. Je kunt er lekker rondkijken, of meedoen aan één van de activiteiten die er georganiseerd worden.

Boeren, burgers en buienlui

Het thema van de Open Monumentendag 2017 is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Hierbij ligt de nadruk op mensen en hun onderlinge economische en culturele relaties. Dit thema verbindt de stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan met elkaar. Daarnaast verbindt het verschillende historische perioden met de tijd waarin we nu leven.

Met de uitroep ‘Boeren, burgers en buitenlui’ trok de stadsomroeper vroeger de aandacht van het publiek. Hiermee werd in principe iedereen genoemd. Het thema is verbonden met verschillende gebouwen, monumenten en andere objecten. Denk bijvoorbeeld aan boerderijen, melkfabrieken, tolhuizen, werkplaatsen, molens, et cetera.

Leuk met kinderen!

Ook voor kinderen is het natuurlijk hartstikke leuk om eens een bezoekje te brengen aan een gebouw of monument waar ze normaal gesproken niet komen. Ze zien en leren nieuwe dingen, en het is voor alle leeftijden een hartstikke leuk uitje!

Om te zien welke monumenten er bij jou in de buurt meedoen en wanneer, kun je het beste even kijken op Openmonumentendag.nl.

Een reactie

  1. Leuk dat je hier een stukje aan hebt gewijd. We willen er dit jaar vroeg bij zijn. Sommige monumenten zijn zo populair, dat ze ver van te voren al volgeboekt zijn. Wij vinden het met name leuk om dan naar historische binnensteden te gaan als Amsterdam of Dordrecht. Schitterend wat er allemaal te zien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.