open monumentendagen

Gratis monumenten bezoeken tijdens de Open Monumentendagen

Dit weekend zijn de Open Monumentendagen. Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019 openen veel monumenten hun deuren voor bezoekers en bij een deel van deze monumenten mag je gratis naar binnen. Bijna iedere plaats heeft wel monumenten die hieraan meedoen en vaak is het voor het hele gezin hartstikke leuk!

Waar kun je naartoe?

Voorbeelden van monumenten die hun deuren dit weekend open zetten voor bezoekers zijn molens, kerken, musea, hotels, et cetera. Een deel van deze plekken zijn alleen tijdens de Open Monumentendag te bezoeken. Wij waren twee jaar geleden bijvoorbeeld in de Watertoren in Delden, een locatie waar je anders niet naar binnen mag als bezoeker. Dit was absoluut een aanrader, maar je moet geen hekel hebben aan traplopen!

Thema 2019: plekken van plezier

Ieder jaar is er een ander thema en dit jaar is dat ‘plekken van plezier’. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Voorbeelden hiervan zijn het theater, de dierentuin, een museum, een park, een cafĂ© of een sportclub. Deze plekken staan dit jaar centraal tijdens de Open Monumentendagen.

Op een aantal plaatsen worden activiteiten georganiseerd die perfect passen bij dit thema. Activiteiten die te maken hebben met muziek, eten, drinken, of kijk bijvoorbeeld naar een voorstelling!

Leuk voor het hele gezin

Tijdens de Open Monumentendagen kom je op plaatsen waar je normaal gesproken waarschijnlijk niet zo snel naartoe zou gaan. Dat is leuk voor jezelf, maar zeker ook voor je kinderen. Daarnaast is het ook hartstikke leerzaam en daarom is het echt een aanrader om met je kinderen een monument te gaan bezoeken!

Meer informatie over de Open Monumentendag vind je op Openmonumentendag.nl. Hier vind je ook alle deelnemende locaties. Let op: niet alle locaties doen beide dagen mee, dus kijk even goed naar de openingstijden!

Ga jij dit weekend een monument bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.