spoorwegmuseum

Uitje: het Spoorwegmuseum in Utrecht

Kennen jullie het Spoorwegmuseum in Utrecht al? In dit museum ontdek je alles over 175 jaar spoorwegen in Nederland! Je kunt verschillende treinen bekijken, proeven doen, tentoonstellingen bekijken, een ritje maken met de kindertrein en nog veel meer. Het Spoorwegmuseum is geschikt voor het hele gezin!

Dingen doen

proeven doen

Er is van alles te doen in het Spoorwegmuseum. Buiten kun je zelf allemaal dingen doen, wat hartstikke interessant is. Een aantal dingen waren nog te moeilijk of te ingewikkeld voor mijn peuter en mijn kleuter, maar ze vonden het hartstikke leuk om het samen met papa te doen.

treinen

Een stukje verderop kon je  testen op welke ondergrond de treinen het hardst gaan. Ook weer erg interessant en als ik niet tegen mijn peuter had gezegd dat we nou echt verder moesten gaan, had hij er nu waarschijnlijk nog gestaan haha!

De Vuurproef

vuurproef

De Vuurproef neemt je mee terug in de tijd. Er wordt van alles verteld over de geschiedenis van de spoorwegen en vervolgens stap je in een simulator. Daar heeft iedereen zijn eigen taak voor het besturen van de trein. Dat bleek toch echt wel te ingewikkeld te zijn voor mijn kinderen, maar dat maakte het niet minder leuk. Vooral mijn peuter zat op het puntje van zijn stoel en hij vond het geweldig!

Lees ook: leukste musea met een museumkaart

Dingen bekijken

museum met kinderen

Binnen is van alles te zien. Verschillende treinen, tentoonstellingen, modeltreinen en natuurlijk het Maliebaanstation. Leuk voor kinderen, maar zeker ook voor jezelf!

Wil je beelden zien van het Spoorwegmuseum? Bekijk dan deze vlog eens!

Naar de vuurtoren

spoorwegmuseum

Ook dit bootje en de vuurtoren vielen goed in de smaak bij mijn kinderen. Dingen bekijken is natuurlijk heel leuk en interessant, maar op deze leeftijd is het erg leuk om tussendoor ook even iets te doen. Dus samen met manlief stapten ze op de boot en beklommen ze de vuurtoren.

Het kinderspoor

spoorwegmuseum

En dan, last but not least, het kinderspoor. Een treintje die een rondje maakt door het buitengedeelte van het museum. Heel erg leuk voor jonge kinderen en die van mij hebben er ontzettend van genoten!

Praktische informatie

Het Spoorwegmuseum ligt bij het Maliebaanstation en daarom kun je er perfect met de trein naartoe. Dat kan ook met de auto, er is een parkeerplaats bij het museum.

Tickets kosten voor iedereen vanaf 4 jaar € 17,50. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen, behalve bij speciale evenementen. Dan hebben kinderen vanaf 1 jaar een peuterticket nodig.

Het Spoorwegmuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend. Meer informatie vind je op de website van het Spoorwegmuseum.

Ben jij al eens in het Spoorwegmuseum geweest?

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.