sprookjeswonderland

Uitje; Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Zijn jullie al eens bij Sprookjeswonderland in Enkhuizen geweest? Mirjam vertelt jullie er vandaag meer over!

Door Mirjam;

Mijn naam is Mirjam Hart en ik ben moeder van 3 kinderen (Noah van 12, Eli van 3 en Filou wordt alweer bijna 1 jaar). Op mijn blog Een Goed Verhaal schrijf ik over interieur & lifestyle, maar ook over duurzame initiatieven, makkelijke diy’s en gezellige uitstapjes met of zonder kinderen.

uitjes noord holland

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Wij trekken er vaak op uit met ons gezin. Naar gezellige marktjes, musea en speeltuinen bijvoorbeeld. Maar favoriet zijn bij ons bezoekjes aan pretparken. Het hoeft niet altijd een groot attractiepark te zijn. Meerdere malen per jaar kun je ons namelijk vinden in Sprookjeswonderland Enkhuizen. Een kleinschalig pretpark voor een low-budget uitje.

Al van jongs af aan ben ik vaste bezoeker van Sprookjeswonderland. Vroeger woonden wij namelijk vlakbij dit attractiepark. Destijds nog zo klein was dat men het nog Sprookjesbos noemde. Inmiddels staat het park op een andere locatie en is het flink gegroeid, maar nog steeds vind ik het geweldig om er doorheen te lopen. Gelukkig denken mijn kinderen en vriendlief er net zo over!

enkhuizen

Low budget uitje

Zoals ik al zei kan een bezoek aan Sprookjeswonderland Enkhuizen prima doorgaan als low-budget uitje. Het entree is namelijk vele malen goedkoper dan bijvoorbeeld een toegangskaartje voor De Efteling. Ook mag je hier gewoon eigen eten en drinken meenemen, want er zijn zelfs (overdekte) picknickplaatsen waar je meegebrachte hapjes kunt opeten.

Sprookjeswonderland is eigenlijk het allerleukst voor kleine kinderen. Je ziet hier dan ook regelmatig kleuterklassen op schoolreisje. Onze peuter gaat het liefst 3x achter elkaar in de oldtimers, het treintje en de lieveheersbeestjes bootjes. Maar ook onze tiener kan zich hier nog prima vermaken. Het schommelschip en de Hekspeditie zijn juist attracties voor grotere kinderen. En in de speeltuinen (ja, er zijn er meerdere) kunnen kinderen van alle leeftijden even helemaal losgaan!

goedkoop

Als je niet zo’n sterke maag hebt kun je ook de attracties overslaan en gewoon gezellig wandelen langs de kabouterhuisjes, het bloemenperk en een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. Even uitrusten? Neem dan plaats bij de 20 minuten durende voorstelling van Violinde!

Van alle gemakken voorzien

Zelfs wanneer het regent of sneeuwt kun je hier nog prima terecht. Er zijn voldoende overdekte attracties en schuilplaatsen te vinden door het hele park. Ook kun je op iedere hoek wel toiletten en verschoningsruimtes vinden.

Wat ik vooral fijn vind is dat het attractiepark niet zo groot is. Waar we bij de meeste pretparken als een malle proberen alle attracties te bezoeken in 1 dag, kunnen we bij Sprookjeswonderland Enkhuizen lekker rustig aan doen. De wachtrijen zijn er nooit lang, het park is niet groot, dus je hoeft geen lange afstanden af te leggen en er zijn overal bankjes waar je even kunt uitrusten terwijl de kleintjes spelen.

In het najaar sluiten de deuren van dit pretpark, maar gaan tijdens de kerstvakantie weer een paar dagen open voor een speciale editie van Sprookjeswinterland. Wil je daar meer over weten? Neem dan even een kijkje op Een Goed Verhaal!

Ben jij weleens in Sprookjeswonderland Enkhuizen geweest?

Liefs, Mirjam

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.