ulebelt

Gratis uitje; de Ulebelt in Deventer

Tijdens onze vakantie ontdekten we een erg leuk plekje wat zeker de moeite waard is om met jullie te delen; de Ulebelt in Deventer. Daar vind je een kinderboerderij, natuurspeelplekken, verschillende thematuinen, een boerderijwinkel en een gezellig terras. En wat het nog leuker maakt is dat de toegang helemaal gratis is!

De Ulebelt in Deventer; de kinderboerderij

kinderboerderij deventer

Mijn kinderen waren vooral erg enthousiast toen ik ze vertelde dat er onder andere een kinderboerderij is. Er zijn koeien, schapen, varkens, geiten, ganzen, kippen, een paard, ezels, vogels, cavia’s en konijnen. En je mag bij de konijnen in het hok! Ik moet toegeven dat ik daar niet altijd zo’n voorstander van ben, want misschien hebben die konijnen daar wel helemaal geen zin in. Maar de konijnen kunnen wegkruipen en er is vrij veel toezicht door de medewerkers van de Ulebelt.

koeien

Ik ben van mening dat het heel goed is voor kinderen om regelmatig in contact te komen met dieren. Daar is de Ulebelt perfect voor. Je ziet er veel verschillende dieren en mijn kinderen keken hun ogen uit.

De speelplekken

speeltuin

Bij de Ulebelt zijn twee natuurspeelplekken; de Takkenbende en de Waterstam. Wij begonnen bij de Waterstam, wat eigenlijk bedoeld is voor iets oudere kinderen. Maar doordat er niemand aan het spelen was toen wij er waren, konden we er rustig even rondkijken. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen bij de waterspeelplek met dikke boomstammen, de wilgenhutten, de gave tunnel en de uitkijkheuvel.

ulebelt

De Takkenbende is bedoeld voor kinderen van 1 tot en met 7 jaar, perfect voor mijn peuters dus. Er is een zandbak, een wipwap, glijbanen en kinderen kunnen er heerlijk klimmen en klauteren.

natuur

Vooral het klimmen en klauteren werd erg leuk gevonden door mijn kinderen. Sommige dingen waren nog een beetje moeilijk, maar wat hebben ze zich goed vermaakt! Bij deze speelplek zijn een aantal picknickbanken, waar je lekker kunt gaan zitten als je kinderen aan het spelen zijn.

De thematuinen

Als laatste keken we even bij de thematuinen. Er zijn verschillende tuinen die er allemaal prachtig uitzien! Het is zeker de moeite waard om daar ook even een kijkje te nemen.

Meer informatie over de Ulebelt vind je op Ulebelt.nl.

Ben jij wel eens bij de Ulebelt geweest?

Wil je ook een leuk uitje met ons delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.