kukelnest

Uitje; kinderboerderij Het Kukelnest in Goor

Eén van onze favoriete uitjes is de kinderboerderij in onze woonplaats; Goor. We hebben een jaarkaart en daar maken we goed gebruik van. Als ik aan mijn peuter Nomi vraag wat ze wil doen, zegt ze regelmatig ‘naar de boerderij!’. Ook mijn bijna-peuter Lenn vindt het daar geweldig. Dieren aaien, glijden, klimmen, lekker spelen in de zandbak… Ze kunnen zich er altijd heel erg goed vermaken!

De dieren op kinderboerderij Het Kukelnest

kinderboerderij

Schapen, geiten, ezels, konijnen, varkens, kippen, vogels… Er zijn genoeg dieren te zien. Je mag bij de geiten en schapen in het hok, maar ze komen alleen knuffelen als ze zin hebben. Ze kunnen namelijk zelf naar een ander weiland lopen waar kinderen niet mogen komen. Helemaal top wat mij betreft, want dieren hebben natuurlijk niet altijd zin in drukke kinderen. Er lopen bijna altijd wel wat geiten en schapen in het deel waar kinderen mogen komen en ze vinden het leuk om geaaid te worden.

In de lente zijn er meestal een paar jonge schapen of lammetjes op de kinderboerderij. Super schattig om te zien natuurlijk en daar gaan we vaak eventjes kijken.

Spelen op de kinderboerderij

Kinderboerderij Het Kukelnest heeft een grote speeltuin waar van alles te doen is. Dit schip is bijvoorbeeld ontzettend gaaf! Voor peuters is het nog moeilijk om erop te klimmen, maar vooral voor basisschoolkinderen is het heel erg leuk. Je kunt er lekker klimmen en klauteren en aan de achterkant zit een glijbaan.

goor

De skelterbaan is ook heel erg leuk. Naast skelters zijn er ook fietsjes, waardoor jongere kinderen er ook lekker rond kunnen rijden. Verder is er een zandbak, er zijn schommels, een wipwap, een dansboog, een kabelbaan, en nog veel meer. Er is een terras en ook binnen kun je zitten om iets te eten en te drinken. Binnen zijn trouwens nog meer dieren, zoals reptielen, cavia’s, ratten en muizen.

Kinderboerderij Het Kukelnest is bijna het hele jaar geopend. Als je in de buurt van Goor bent is het zeker een bezoekje waard, kinderen van alle leeftijden zullen zich er goed vermaken! Meer informatie vind je op HetKukelnest.nl.

Wil jij ook een uitje met ons delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.