Uitje: NaturZoo in Rheine

Vlak over de Duitse grens ligt een hele mooi dierentuin, namelijk NaturZoo in Rheine. Het ligt ongeveer ter hoogte van Enschede en vanaf de grens is het een klein halfuurtje rijden. In de dierentuin zie je onder andere tijgers, verschillende soorten apen, zebra’s, pinguïns, ooievaars, kangoeroes en wolven. Een deel van deze dieren lopen los, wat een hele bijzondere ervaring is! Verder is er een kinderboerderij en een grote speeltuin.

Het park

Het is geen hele grote dierentuin, maar je kunt je er zeker een paar uur vermaken. Doordat het geen megadierentuin is, hoef je niet zo heel ver te lopen, wat met jonge kinderen wel erg fijn is. Alles is vrij dichtbij elkaar, waardoor het makkelijk lukt om alle dieren in één dag te zien.

De dieren

apen

Eén van de hoogtepunten waren toch wel de tijgers. We zagen ze van heel dichtbij en dat maakte natuurlijk veel indruk op de kinderen. Ook de andere dieren zijn erg leuk om te zien. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende apen.

Het apenbos

apenbos

In het apenbos lopen de berberapen los en je kunt heel dichtbij ze komen. Veel van deze apen zitten op de hekjes, wat voor kinderen best spannend kan zijn. Mijn kleuter vond het eng dat de apen over de hekjes konden gaan, maar mijn peuter vond het juist hartstikke leuk!

Loslopende pinguïns

pinguins

Dit was nieuw voor mij: loslopende pinguïns! Mijn kleuter riep ‘Ik durf daar niet in, die pinguïns lopen los!’. Mijn man en ik reageerden allebei met ‘Ach nee joh’, maar het bleek toch echt zo te zijn. Ontzettend leuk om zo dichtbij de pinguïns te kunnen komen, maar de geur die er hing was wat minder fijn!

Picknicken in het berenverblijf

picnick

Er zijn verschillende picknickplaatsen in de dierentuin, onder andere in een oud berenverblijf. Er zijn ook andere eetgelegenheden waar je wat te eten en te drinken kunt halen, maar wij besloten deze keer zelf iets mee te nemen. En volgens mijn kleuter was het ‘echt super cool’ om in een dierenverblijf een broodje te eten!

De speeltuin

speeltuin naturzoo

Als laatste lieten we de kinderen even uitrazen in de speeltuin. Het is een behoorlijk grote speeltuin, waar kinderen zich een hele tijd kunnen vermaken. Ondertussen kon ik de jongste even voeden, daarna zat ik nog een tijdje lekker in het zonnetje, en toen ik vond dat het wel tijd was om weg te gaan, waren ze eigenlijk nog lang niet klaar met spelen… Ook de speeltuin is dus echt een aanrader!

Wil je meer zien van deze dierentuin? Bekijk dan deze vlog eens!

Praktische informatie

De NaturZoo ligt in Rheine, aan de Salinenstraße 150. Er is een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. De entree voor volwassenen is € 9,00 en voor kinderen tot en met 17 jaar betaal je € 5,00.

De dierentuin is het hele jaar geopend vanaf 9.00 uur. ‘s Zomers sluit de dierentuin om 19.00 uur en ‘s winters om 17.00 of vanaf het moment dat het begint te schemeren.

Zijn jullie al eens in de NaturZoo in Rheine geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.