kinderboerderij

‘Eventjes’ naar de kinderboerderij

Door Laurie – ‘Eventjes’ naar de kinderboerderij. Dat doe je ‘eventjes’… Denk je.. Dan laten we de 2 uur voorbereiding nog achterwege. (En met 2 uur voorbereiding heb ik het  alleen maar over de kinderen, loop ik zelf zonder make-up in mn ouwe kloffie…)

Oke.. Daar aangekomen gaat het als volgt:
Leuk, gezellig! (Denk je nog) Eerst wil Vinz in de draaimolen. Die draait vanzelf een paar rondjes, daarna stopt hij. Vinz wil elk rondje ergens anders op, of nog erger, hij wil tijdens het draaien overstappen. Ondertussen wieg ik Jax in de kinderwagen, terwijl ik Vinz nog een paar keer weet te vangen voor hij aan 1 broekspijp blijft haken en met de draaimolen over de grond wordt meegesleurd.
Daarna wil Vinz altijd het op het springkussen. Voor 3 seconden.. Het kost meer werk met schoenen aan en uit doen dan dat de springtijd bevat. Vervolgens op naar de geitjes. Nee, je mag het geitje niet in de oogjes prikken.. Ja, dat is een babygeitje, lief hè! Zachtjes aaien hè! Ooh pas op geitenpoep.. Oh te laat, hij is er al vol in gaan staan. Nou ja snel een beetje met de voetjes over dat borstelding. Klaar…
Neee! Geen brokjes eten, die zijn voor de geitjes.. Pas op, voor je kijken! Ai.. Weer te laat… Het hek van de geitjes met de automatische veer tegen z’n kop… Jax huilen, shit waar is z’n speen? Oja daar.. Shit waar is Vinz? Ow kak.. Bovenop de hoogste glijbaan.. MAMAAA!!! Jaaahaa? Met de kinderwagen door het zand naar de glijbaan hobbelen.. Kutzand.. ‘Mama, durfe niet’.. Aah kun je wel! Vinz huilen… F*ck nee hè, kan ik hem er ook nog afhalen..
Nou dan de glijbaan maar bestijgen. Ik halverwege, roep Vinz ‘Oooohh pauw!!’ Zjoeffff, en van de glijbaan is meneer.. Grrr.. Achter me 3 andere kleuters die in m’n kont staan te duwen omdat ze ook willen.
Na de ronde pauw en kippen komen we bij de skelters. ‘Ik ook’? Vraagt Vinz. ‘Daar ben je nog te klein voor’. Toch proberen, prima.  Vervolgens brullen omdat hij er niet bij kan. Tussendoor Jax wiegen. Shit hij moet zo een fles… Snel Vinz nog een rondje op de skelter duwen. Nog 1 laatste rondje en dan gaan we. ‘Ja”, zegt Vinz, maar nee doen. Want een skelter kan ook best als een soort loopauto gebruikt worden….
5 minuten later zijn we eindelijk weg bij de skelters.. Vervolgens doet hij nog 3 keer een poging om naar de draaimolen te ‘vluchten’, maar ik kan hem nog net op tijd grijpen. Gevolg, huilende hongerige baby in de kinderwagen, krijsende peuter onder de arm, lachen als een boer met kiespijn en op naar de auto. Als de auto in beweging komt wordt het eindelijk stil. Heb je het fijn gehad Vinz? JAAAA! Zegt hij met een big smile.. Fijn, want daar doen we het allemaal voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.