pit

Moeders mogen op Moederdag gratis naar het PIT Veiligheidsmuseum

Dat het zondag Moederdag is, hebben jullie vast wel meegekregen. Maar wist je al dat moeders op Moederdag gratis naar het PIT Veiligheidsmuseum in Almere mogen? PIT is op Moederdag, 13 mei 2018, de hele dag geopend met leuke activiteiten voor een dagje uit met kinderen of familie.

PIT Veiligheidsmuseum

PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland, vernoemd naar het blauwe zwaailicht van de politie, brandweer en ambulance. Bij PIT ontdek je de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games. Het museum is een leuk voor jong en oud!

Zien

Het museum neemt je mee op een tour door de geschiedenis van veiligheid en hulpverlening. Beginnend bij het verleden, via het heden en eindigend met de toekomst krijg je een volledig beeld van de manier waarop veiligheid geregeld wordt in Nederland. Bezoekers ontdekken hier wat hulpdiensten doen voor onze veiligheid maar ook wat zij zelf kunnen doen om bij te dragen aan een veilige samenleving.

Doen

Kinderen kunnen zich verkleden als hulpverlener en op de skelterbaan testen hoe zij veilig kunnen rijden in het verkeer. Ook zijn er verschillende familiespeurtochten zoals de 112 voertuigenspeurtocht of de Paw Patrol speurtocht. Ben jij geschikt voor de politie? Kan jij brand blussen zoals de brandweer? Doe de spelletjes en test het in het museum.

Een leuk Moederdaguitje

Weet jij nog niet wat je op Moederdag gaat doen? Dan is dit misschien een hartstikke leuk uitje voor je! Op de site van PIT Veiligheidsmuseum vind je het hele Moederdagprogramma.

PIT is op Moederdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen die een museumkaart heeft, mag gratis naar binnen. De normale entreeprijs voor iedereen boven de 13 is € 9,50, kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen € 6,50.

Weet jij al wat je gaat doen op Moederdag? En ben je al eens bij het PIT Veiligheidsmuseum geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.