hydrofiele luiers

Hydrofiele luiers, wat kun je er allemaal mee?

Toen ik voor het eerst hydrofiele luiers op een uitzetlijst zag staan, had ik geen idee wat het was. En ik snapte al helemaal niet waarom ik er zoveel nodig zou hebben. Nu, zo’n 2,5 jaar later, heb ik ze al ontelbare keren gebruikt, en ik kan nog steeds niet zonder deze doeken. Vandaag vertel ik jullie waar ik ze allemaal voor gebruik.

Afdrogen

Hier worden ze waarschijnlijk het meest voor gebruikt; om je baby mee af te drogen. Hydrofiele luiers zijn lekker zacht en dun, en daardoor zijn ze er hartstikke geschikt voor.

Onder het hoofdje

Als je een spugertje hebt, zijn hydrofiele luiers onmisbaar. Als je niet keer op keer het bedje en de box wil verschonen, kun je het beste altijd een hydrofiele luier onder het hoofdje van je kindje leggen.

Spuugdoekje

Spuugdoekjes heb ik nauwelijks gebruikt. Hydrofiele luiers zijn wat groter en daarom zijn ze perfect om over je schouder te leggen als je je kind een boertje wil laten doen.

Lekkende borsten

Een beetje gênant misschien, maar toen de borstvoeding bij mij net op gang was gekomen, had ik continu een hydrofiele luier in mijn bh. Vooral tijdens het voeden was het nodig, want zoogcompressen waren toen nog niet genoeg.. Gelukkig duurt dat lekken vaak maar eventjes.

Tijdens het voeden

Wil je in het openbaar voeden, maar voel je je een beetje bloot? Hou er dan een hydrofiele luier voor, dan voed je hartstikke discreet!

Inbakeren

Omdat mijn baby nogal onrustig was, wilde ik eens proberen of hij het fijn vond om ingebakerd te worden. Ik vond het zonde om meteen een inbakerdoek te kopen, dus ik probeerde het eerst met een hydrofiele luier. Hij vond het helemaal niks, dus ik was blij dat ik niet meteen naar de winkel was gerend.

Dekentje

Als het warm is, is een hydrofiele luier een perfect dekentje. Vaak legde ik een hydrofiele luier over mijn zomerbaby heen, zodat hij niet zo makkelijk af zou koelen, maar het ook niet te warm had.

Slabbetje

Ik had áltijd hydrofiele luiers bij de hand, maar slabbetjes vergat ik nog wel eens. Gelukkig kun je een hydrofiele luier ook prima gebruiken als slabbetje.

Na het douchen over je kussen

Ik gebruik ze ook wel eens voor mezelf, als ik bijvoorbeeld gedoucht heb voordat ik naar bed ga. Ik hou er niet van als mijn kussen helemaal nat wordt, en daarom leg ik dan een hydrofiele luier over mijn kussen.

Als luier!

En natuurlijk kun je het ook gebruiken waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn; als luier! Het kost even oefenen, maar op YouTube staan heel veel filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je ze moet vouwen.

Dan nog een laatste tip: Je kunt hydrofiele luiers heel leuk opfleuren door ze te stempelen! Meer hierover lees je op Elkeblogt.net.

Zijn er nog andere dingen waar jij hydrofiele luiers voor gebruikt?

2 reacties

  1. Mijn moeder knipte in het midden een gat waar ons hoofd doorheen paste en als we dan erg verkouden waren en ze had ons ingesmeerd met DAMPO, dan deed ze zo’n doek over onze borst en rug voor extra warme en daarna onze pyjama eroverheen.
    Het zijn ook geweldige poetsdoeken voor je zilver, ramen en auto! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.