dino sky pedalo

Uitje; Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn; ik kwam er als kind regelmatig. Het is voor ons vrij dichtbij, vandaar dat ik er heel wat uurtjes gespendeerd heb. Dat is al best lang geleden en het leek me heel erg leuk om er nu eens met mijn kinderen naartoe te gaan. Ze zijn nu 2 en 3,5 en dat leek me een mooie leeftijd om voor het eerst een bezoekje te brengen aan een pretpark.

Avonturenpark Hellendoorn

avonturenpark

Omdat Lenn ’s middags nog niet goed zonder zijn slaapje kan, zijn we al op tijd gegaan. Om 10 voor 10 stonden we al in Hellendoorn. Iets te vroeg, want het Avonturenpark zou om 10 uur open gaan. Maar zelfs bij de ingang vermaakten Nomi en Lenn zich al prima. Ze wilden opgemeten worden (en Lenn bleek nog net geen 90 cm te zijn, wat voor veel attracties de minimale lengte is). Nou ja, komt vast goed…

Het Junglemonster

hellendoorn

Iets voor 10 uur mochten we naar binnen. Al snel zagen we bootjes en daar wilden de kinderen heel graag in. Bij iedere attractie staan de lengte eisen aangegeven. Kinderen onder de 90 cm mogen alleen onder begeleiding van een volwassene in de bootjes. Logisch, en ik moet zeggen dat ik mijn peuter ook echt nog niet alleen in het bootje zou zetten.

Nomi en Lenn keken hun ogen uit, maar het was toch ook wel spannend. Er doken opeens dieren op, er vielen druppels water op ze en het laatste stukje van de boottocht was in het donker!

Dreumesland

dreumesland

Met kinderen van 2 en 3,5 is Dreumesland ontzettend leuk. Dit deel van het park is bedoeld voor kinderen onder de 120 cm. De kinderen kunnen de lucht in met het Avonturenrad, op de rug van een zwaan varen over een vijver in de Zwanenmolen, een ritje maken in een coole vrachtwagen, zelf een vliegtuig besturen, een ritje maken op de rug van een paard of plaatsnemen in de draaimolen!

convoy

De convoy was favoriet bij Lenn. Een rondje, nog een rondje, nog een rondje… Toen wilden we eigenlijk wel verder, maar Lenn had de rest van de dag nog wel in de vrachtauto willen blijven zitten!

Monorail

treintje

Maar de vrachtauto’s waren al snel vergeten toen Lenn de treintjes zag. ‘Da! Rijden!’. Vanuit de Monorail kun je een groot deel van het park zien. Daardoor is het ook erg leuk om mee te beginnen, dan zie je meteen al veel attracties. We zagen onder andere de Wild Waterval en Nomi besloot dat ze daar wel in wilde. Met papa (gelukkig)! Zo gezegd, zo gedaan, en wat was ze stoer! Kinderen moeten 90 cm zijn om in de Wild Waterval te mogen, maar stiekem vond ik het niet zo erg dat Lenn er nog niet in mocht.

Tornado

achtbaan

Terwijl zij in de Wild Waterval gingen, maakten wij nog een rondje met het treintje. We zagen de achtbaan De Tornado, waar ik minstens 10 jaar geleden wel eens in heb gezeten. Toen vond ik het ontzettend gaaf, nu had ik niet bepaald de behoefte om er weer in te gaan haha!

Dino Sky Pedalo

dino sky pedalo

Je kunt in het Avonturenpark ook erg lekker lunchen. Er zijn verschillende plekken waar je kunt gaan zitten en er is best veel keuze. Het is niet goedkoop, zoals eigenlijk in de meeste pretparken, dierentuinen, et cetera.

Na de lunch gingen we naar de Dino Sky Pedalo. Die was ’s ochtends nog niet geopend, dus dat hadden we nog tegoed. De kinderen vonden het ontzettend leuk, zelf vond ik het vooral erg hoog… Blijkbaar heb ik toch wat meer hoogtevrees dan de laatste keer dat ik in het Avonturenpark was!

Een geslaagde ochtend!

Rond 13.00 uur zaten we weer in de auto. We hadden nog wel langer willen blijven, maar toen werd het toch echt wel tijd voor Lenns middagslaapje. Wat hadden we een leuke ochtend gehad zeg! We hebben ons allemaal perfect vermaakt en Avonturenpark Hellendoorn blijkt ook voor jonge kinderen echt een heel gaaf dagje (of ochtendje, in ons geval) uit te zijn.

Meer informatie over het Avonturenpark vind je Avonturenpark.nl.

Wil jij ook een leuk en kindvriendelijk uitje met ons delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.