rommelmarkt

Zo vind je de leukste spullen op de rommelmarkt

Morgen is het Koningsdag en daar horen natuurlijk rommelmarkten bij. Zelf ga ik ieder jaar wel eventjes kijken en vaak vind ik leuke spulletjes, meestal voor de kinderen. De afgelopen jaren kocht ik bijvoorbeeld kleding, sandalen, rolschaatsen en puzzels. Maar hoe scoor je nou de leukste dingen op de rommelmarkt? In dit artikel lees je het!

1. Ga op tijd naar de rommelmarkt

Sta wat eerder op zodat je als een van de eersten op de rommelmarkt bent. Dan liggen namelijk alle spullen er nog, en de leukste spullen zijn natuurlijk als eerste weg.

2. Bedankt van tevoren wat je wil kopen

Je weet natuurlijk niet precies wat er op de kleedjes zal liggen, maar het kan wel handig zijn om van tevoren alvast een beetje te bedenken wat je hoopt te vinden. Dan kijk je wat gerichter naar de spullen en dan is de kans groter dat je iets leuks vindt.

3. Bereid je goed voor

Neem een tas of trolley mee om de spullen in te doen en denk ook aan kleingeld. Waarschijnlijk kun je bij veel kraampjes betalen met een Tikkie, maar vast niet overal.

4. Verwacht niet te veel

Het wordt niet voor niks een rommelmarkt genoemd, dus verwacht niet dat je geweldige dingen gaat vinden. Mijn dochter hoopt een Nanana pop te vinden en daardoor zal ze waarschijnlijk alleen daarnaar zoeken, waardoor de kans groot is dat ze andere leuke dingen over het hoofd ziet en uiteindelijk met lege handen teleurgesteld thuis komt. Het is natuurlijk heel leuk als je vindt wat je graag wil hebben, maar blijf ook een beetje naar andere dingen kijken.

5. Ga laat naar de rommelmarkt

Dit is nogal in strijd met mijn eerste tip, dus ik zal het even uitleggen. Als je aan het einde (nog een keer) naar de rommelmarkt gaat, willen de verkopers heel graag van hun spullen af, want ze willen het natuurlijk liever niet weer mee naar huis nemen. En daardoor zijn de prijzen waarschijnlijk lager. Dus; zowel vroeg als laat komen heeft zijn voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.