moselkino

Uitje; de Moselkino in het Duitse Leiwen

Als je al eens in het Moezelgebied bent geweest, dan weet je waarschijnlijk wel dat je er kunt genieten van prachtige uitzichten. De hele omgeving is sowieso heel mooi, maar door de hoogteverschillen kun je ontzettend ver kijken en dat zorgt voor geweldige uitzichten. Dat weten ze in het plaatsje Leiwen ook, en daarom hebben ze daar de Moselkino (oftewel de Moezelbioscoop) gemaakt. En geloof me; als je daar in de buurt bent wil je het absoluut zien!

Moselkino in Leiwen

De Moselkino bestaat sinds 2018 en is gemaakt zodat inwoners van Leiwen en de toeristen nog meer kunnen genieten van de prachtige omgeving. Het ligt ongeveer 3 kilometer buiten het centrum van Leiwen. Je kunt er vanuit Leiwen naartoe wandelen en als je verblijft op vakantiepark Sonnenberg ligt het ook op loopafstand. Wij verbleven op het vakantiepark en na een wandeling van een kwartiertje waren we bij de Moselkino.

De wandeling zelf is ook echt de moeite waard, want Leiwen en de omgeving zijn prachtig. Je ziet er heel veel wijnvelden en je kunt ontzettend ver kijken. Je ziet omliggende plaatsjes (die ook erg leuk zijn om te bezoeken) en natuurlijke de mooie rivier die door dit gebied stroomt.

Het uitzicht

moselkino uitzicht

Bij de Moselkino staan een aantal bankjes waardoor je heerlijk relaxed kunt genieten van het uitzicht. Door de bankjes is het ook een perfecte plek om te gaan picknicken. Neem wat lekkers te eten en te drinken mee, ga zitten en geniet van het uitzicht. Op de bovenste bankjes kun je je benen lekker strekken en zelfs mensen met hoogtevrees (zoals ik) vinden het uitzicht prachtig. Bij ieder bankje is het uitzicht net iets anders en daardoor kun je je echt wel een tijdje vermaken bij de Moselkino. En vergeet niet om foto’s te maken, want die wil je thuis echt nog een keertje terugkijken!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.