chroming

Chroming; een levensgevaarlijke nieuwe trend

Er circuleren regelmatig gevaarlijke trends op social media. Een paar jaar geleden hielden tieners zo lang mogelijk hun adem in om flauw te vallen en aten ze wascapsules. En nu is er weer iets nieuws; namelijk chroming. Wat is het? Een methode om high te worden. En het is zo gevaarlijk dat er al meerdere tieners door zijn overleden.

Wat is chroming?

De term komt oorspronkelijk uit Australië en het houdt in dat je bepaalde stoffen inademt in de hoop dat je high wordt. Hiervoor gebruiken ze bijvoorbeeld verf of deodorant. Op Tiktok worden regelmatig filmpjes geplaatst van mensen die dit doen. En vervolgens gaan andere tieners dit nadoen en vergiftigen ze zichzelf hiermee. Persoonlijk had ik hier tot vandaag nog nooit van gehoord, en aangezien het levensgevaarlijk is breng ik jullie graag op de hoogte van deze trend. Want je moet er niet aan denken dat je kind dit doet.

Chroming kan dodelijk zijn

Iemand die dit doet kan zoveel giftige stoffen inademen dat dit dodelijk kan zijn. Ik weet niks over de precieze aantallen, maar ik heb gelezen dat een jongen van 11 uit het Verenigd Koninkrijk en een meisje van 13 uit Australië eraan zijn overleden. Zij kregen een hartstilstand nadat ze een grote hoeveelheid chemische stoffen hadden ingeademd.

Erover praten met je kind

Nou denk je misschien dat je eigen kind dat nooit zal doen. Maar je weet het nooit 100% zeker. Groepsdruk kan ervoor zorgen dat je kind het tóch een keer doet, en één keer kan al teveel zijn. Pubers zijn zich vaak nog niet volledig bewust van de gevaren van dit soort challenges en vaak denken ze dat het allemaal wel meevalt. En het overgrote deel van de mensen die meedoen aan deze chroming trend zal er niet aan dood gaan, maar dat betekent niet dat het niet gevaarlijk is. Het inademen van een grote hoeveelheid schadelijke stoffen is ontzettend slecht voor je, ook als je er alleen maar even high van wordt. Dus; praat erover met je kind, en probeer ze bewust te maken van het feit dat het levensgevaarlijk is.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.