scrub mommy

Scrub Mommy; is het echt zo geweldig?

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op social media of misschien heb je er zelf wel eentje in huis; een Scrub Mommy. Zelf had ik er nog geen, maar ik was er wel erg benieuwd naar. En daarom heb ik er laatst eentje gekocht. In dit artikel deel ik mijn ervaring met de Scrub Mommy, lees je mee?

Scrub Mommy en Scrub Daddy

Scrub Mommy is van het merk Scrub Daddy. Dit merk bestaat sinds 2008 en is vooral bekend van de Scrub Daddy sponsen. Na de Scrub Daddy sponsen werden de Scrub Mommy sponsen op de markt gebracht en inmiddels zijn ze te koop in veel verschillende uitvoeringen.

Scrub Mommy

Deze Scrub Mommy is een dubbelzijdige spons waarmee je krasvrij kunt schoonmaken. Hij is geschikt voor veel verschillende oppervlakten. De roze kant van de spons wordt zachter als je hem nat maakt met warm water en als je alleen koud water gebruikt, blijft hij wat harder. Daardoor kun je zelf bepalen hoeveel schrobkracht je wil gebruiken.

scrub mommy roze

Het gezichtje ziet er natuurlijk leuk uit, maar is ook nog eens heel handig. Als je je vingers in de ogen en/of mond van de Scrub Mommy doet, kun je wat meer kracht zetten. De mond is ook goed te gebruiken om kleine of smalle voorwerpen in schoon te maken.

De sponsen zijn sneldrogend en dat helpt schimmelvorming tegen te gaan. Daarnaast blijven ze (volgens de verpakking) 8 weken geurvrij.

Mijn ervaring

Ik heb de Scrub Mommy eerst 8 weken gebruikt voordat ik dit artikel schreef, zodat ik jullie een goed beeld kan geven van deze spons. Vanaf dag 1 was ik al fan, want met deze spons maak je je keuken een stuk makkelijker en sneller schoon dan met een gewone (schuur)spons. De spons heeft veel kracht en vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Voor dingen als de kookplaat is de roze kant van de spons ideaal en als ik alleen even het aanrecht af wil nemen, gebruik ik meestal de gele kant.

scrub mommy scrub daddy

Het enige nadeel van de Scrub Mommy is dat deze spons duurder is dan de meeste sponsen, maar hij is dan ook echt een stuk fijner. Na 8 weken stinkt de spons nog steeds niet en ondanks dat de spons mijn keuken goed schoonmaakt, laat het geen krassen achter. Ik spoel de spons na gebruik af met water en zo blijft hij vrij schoon. Oké, na 8 weken is hij wel bijna aan vervanging toe, maar ik heb nog nooit eerder zo lang dezelfde spons gebruikt.

Heb jij al ervaring met de Scrub Mommy of Scrub Daddy?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.