moe

Ik ben moe(der)

Door Evy – Misschien ben ik toch te snel gegaan, misschien hoort het er gewoon bij. Maar ik ben moe. Ontzettend moe. Zo moe, dat het me bijna niet lukt om uit bed te komen. En als dat dan eenmaal gelukt is, kom ik amper van de bank af. Ik ben alleen maar moe.

Genezen van een postnatale depressie

Ik heb een postnatale depressie. Dat wisten jullie misschien al. De laatste tijd ging het vrij goed. Terwijl ik een tijdje geleden mijn kinderen nog drie dagen naar de kinderopvang liet gaan omdat het niet lukte om voor ze te zorgen, had ik een tijdje geleden het gevoel dat ik alles weer aankon. In de lente voelde ik me top en ik vond zelfs dat ik genezen was. Dat was niet zo, volgens mijn hulpverlener. Maar het ging absoluut een stuk beter.

Op vakantie

In de zomer zijn we lekker op vakantie geweest. Wat hebben we genoten zeg. Lekker weg met zijn viertjes en wat quality time als gezin. Alles was perfect en ik was al plannen aan het maken voor na de zomer. Ik wilde weer aan het werk en ik wist zeker dat ik het zou kunnen.

Na de vakantie

Maar na de vakantie belandde ik opeens in een dip. Mijn man ging weer aan het werk en wat viel het me toen tegen om het dagelijks leven weer op te pakken. Toen ik me een dagje moe voelde, vond ik dat niet zo gek. We waren net terug van vakantie, ik was nog druk met het opruimen en wassen van de spullen en ik moest gewoon nog even in het ritme komen. Althans, dat dacht ik.

Alleen maar moe

Het ging maar niet over. Ik heb zelfs bloed laten prikken om te kijken of ik een vitaminetekort had. Maar nee, lichamelijk was er niks met me aan de hand. Wat ik daarvoor nog zo hard probeerde te ontkennen, kon ik nu niet meer omheen. Ik ben nog niet genezen van mijn postnatale depressie.

Mijn hulpverlener zegt hetzelfde. Genezen gaat met ups en downs, volgens haar. Dit is even een down. Niet zo erg als het in het begin was hoor, maar ik moet toch weer even een stapje terugnemen. Even niet meer zoeken naar vacatures en mijn kinderen gewoon weer twee dagen in de week naar de opvang brengen. Het voelt als falen, maar het is even niet anders.

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.