jaarplanning

Oproep aan basisscholen! Potjandosie, maak eens een jaarplanning

Ouders & kinderen lopen elk jaar vlak voor de zomervakantie over van de leuke schoolactiviteiten. Nu ook voor de regio Noord het nieuwe schooljaar weer is begonnen, roept BV Familie basisscholen op: Potjandosie, maak eens een jaarplanning!

Leuke dingen doen op school. Geen ouder en zeker geen kind kan er tegen zijn. Natuurlijk niet. Maar wat zo jammer is: aan het einde van het schooljaar trekken de scholen een eindsprint en zit de agenda telkens overvol. Een kleine selectie: juffen- en meesterdag, schoolreisje, musical, sportdag…. het lijkt wel of alles tegelijk doen leuker is.

De BV familie loopt over

Nou, niet dus! Het zorgde ook dit jaar in veel gezinnen voor behoorlijk wat stress zo vlak voor de vakantie. Het is net de druppel die de BV familie emmer doet overlopen. BV Familie roept namens ouders alle scholen bij de start van het nieuwe schooljaar op: doe wat aan je planning!

Scholen, maak een jaarplanning

Wie een probleem oppert, neemt graag ook een oplossing mee. Dus roept de BV Familie alle basisscholen in Nederland op: maak aan het begin van het jaar gewoon een jaarplanning. Plan de sportdag in september, de juffendag in maart en het schoolreisje in april. Check wanneer de avondvierdaagse is, zodat je niet tegelijk de Cito’s doet. Kleine moeite, groot plezier! En zet die jaarplanning pontificaal op je website. Bijkomend voordeel is dat er met een goede planning in de hand ook ruime hulp van ouders mag worden verwacht.
Hoe denken jullie hierover?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.