kinderen social media

Stop eens met het beledigen van kinderen

Ik heb ervoor gekozen om mijn kinderen herkenbaar op social media te plaatsen. Maar waar ik niet voor gekozen heb, is om negatieve dingen over mijn kinderen te lezen als ik een foto plaats. Een tijdje geleden werd Lenn ‘een lelijk kind‘ genoemd, en deze week was Nomi aan de beurt.

kinderen social media

Ik vond het zelf een hartstikke schattige foto; Nomi de verkleed als heksje naar de peuterspeelzaal ging om daar carnaval te vieren. Een paar uur later kreeg ik een nogal lullige reactie.

instagram

Niet heel schokkend, maar ook zeker niet leuk. En gewoon ontzettend kinderachtig. Want waarom zou je een peuter gaan beledigen om haar kapsel? Je mag vinden wat je wil vinden, maar een peuter beledigen op social media gaat mij te ver.

Lelijk kind

De reactie van een paar weken geleden over Lenn vond ik erger, hij werd een lelijk kind genoemd. Daar ben ik wel boos om geworden, je gaat een baby van 4 maanden oud toch niet lelijk noemen? Sowieso vind ik iemand lelijk noemen al not done, maar kom op zeg, een baby? Gelukkig kreeg ik toen ontzettend veel lieve reacties van mensen en ik kon het al vrij snel naast me neerleggen.

Beschermen?

Waar ik nu wel een beetje mee zit, is dat Nomi steeds meer gaat snappen. Het duurt nog wel even voordat Nomi kan lezen wat mensen op mijn Instagramaccount zeggen, maar dat gaat in de toekomst wel gebeuren. En ik zou het heel erg vinden als zij zich onzeker zou gaan voelen door wat mensen op social media over haar zeggen.

Dé manier om dat te voorkomen, is door geen foto’s meer van haar openbaar te delen. Maar wil ik dat? Ik ben trots op mijn kinderen en ik vind het hartstikke leuk om foto’s van ze te delen. 99% van de reacties zijn positief, en moet ik dan dingen gaan veranderen om die ene procent?

Of moet ik mijn kinderen gewoon vertellen dat ze mooi zijn, en dat er helaas ook mensen zijn die niet zo aardig zijn? Ik kan ze natuurlijk niet hun hele leven overal tegen beschermen, maar dit soort dingen zetten me wel aan het denken.

Deel jij herkenbare foto’s van je kinderen op social media? En krijg je wel eens negatieve reacties?

2 reacties

  1. Mja blijft een lastig punt! Wij delen ook foto’s van James op social media. Heel veel negatieve reacties heb ik nog niet ontvangen, een paar maanden geleden ‘jouw kind is dik’. Vreselijk om zulke dingen te lezen over je eigen kind. Een baby is meestal nog een spekje als het nog niet loop.. maar goed, zij bleek een meisje van 16 te zijn dus dat heb ik maar naast me neer gelegd.

    Jammer dat er zulke trieste mensen bestaan. En waarom? Wat helpt hun bij zo’n reactie. Belachelijk!

  2. Ja heel belachelijk dat mensen dat zeggen! Ik vind dat je sowieso bij mensen -kind of volwassen- niet de term lelijk kan gebruiken, schoonheid is zoveel breder dan alleen iemands mening over een uiterlijk.
    Als ik jou was zou ik ze toch gaan afschermen. Dat je trots op ze bent snap ik heel goed, maar dat is ook iets wat je denk ik al genoeg kan uiten in je echte omgeving. Uiteindelijk blijft Internet een grote boze wereld, waar alles altijd op blijft staan, zelfs deze blog.
    Maar goed, dit is mij mening;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.