De geboorte van je kind bekendmaken; dat wil je toch zelf doen?

Je hoort het steeds vaker, op social media is al bekend dat je bevallen bent, voordat je er zelf iets over gezegd hebt. Vaak bedoelt degene die het bekendmaakt het helemaal niet verkeerd en is hij of zij gewoon enthousiast, maar leuk is het niet. Het gebeurde bij ons toen Nomi net geboren was en daarom heb ik toen ik hoogzwanger was van Lenn wat voorzorgsmaatregelen genomen. Daardoor konden we deze keer gelukkig wel zélf bekendmaken dat hij was geboren.

Familie inlichten

Natuurlijk is je familie enthousiast op het moment dat je baby is geboren. Ik heb van tevoren verteld dat we het fijn zouden vinden als ze het even voor zich houden, totdat we het zelf op social media hebben gezet. Nou hoefden ze het niet helemaal geheim te houden hoor, maar ik wilde niet dat ze het al op hun eigen Facebook zouden zetten voordat wij dat deden.

Niemand kan iets op mijn tijdlijn zetten

Als je op Facebook naar ‘instellingen’ gaat en dan naar ’tijdlijn en taggen’, kun je instellen dat jij zelf de enige bent die iets op je tijdlijn kan plaatsen. Zo verklein je de kans dat je al gefeliciteerd wordt voordat je zelf iets op social media zet.

Taggen

Via ’tijdlijn en taggen’ kun je ook instellen dat je het eerst goed moet keuren als iemand je tagt. Mocht iemand nou zo enthousiast zijn dat hij of zij toch een berichtje over je baby op Facebook zet en jou daarin tagt, dan staat het in ieder geval niet meteen op je tijdlijn.

Plaatje op Facebook

geboorte zelf bekend maken

Een paar weken voor mijn uitgerekende datum zette ik dit plaatje op Facebook, om het nog eventjes duidelijk te maken. Ik kreeg daar heel veel positieve reacties op, en veel mensen waren ook wel verbaasd dat het nodig was. Mocht je zelf zwanger zijn, dan mag je dit plaatje overnemen.

En verder?

Veel meer kun je niet doen denk ik. Als iemand het toch niet kan laten om de geboorte van je kindje op zijn of haar social media wil zetten, kun je het waarschijnlijk niet tegenhouden. Gelukkig is dat bij ons niet gebeurd, en toen Lenn een dag oud was maakte ik het bekend op Facebook en Instagram.

Heb jij zelf de geboorte van je kind bekend gemaakt, of was iemand anders je voor?

2 reacties

  1. Bij ons was familie ons ook voor en dat vond ik echt niet cool. Hetzelfde met foto’s op Social media plaatsen, in die tijd wilde ik het nog niet en toch vonden 2 mensen het nodig om dit te doen. Waarschijnlijk ook uit enthousiasme hoor en dat snap ik maar blij was ik er niet mee.. Ik ben zelf van mening als de ouders zelf niets op Social media plaatsen van hun kind, waarom zou iemand anders het dan voor je moeten doen?
    Kelly onlangs geplaatst…Samen met Olivia naar de 9 maanden beursMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.