vluchtkoffer

Dit vergat ik in mijn vluchtkoffer te doen

Toen ik hoogzwanger was van Nomi, wist ik dat ik een geplande keizersnede zou krijgen. Ik wist dus dat ik wat meer spulletjes mee moest nemen naar het ziekenhuis en ik heb flink wat tijd besteed aan het inpakken van mijn vluchtkoffer. Toch vergat ik wat dingetjes. Geen hele belangrijke dingen, maar wel dingen die erg handig waren geweest.

Een elastiekje in mijn haar

Ik had wel elastiekjes bij me, maar ik dacht dat het handig zou zijn om mijn haar los te laten. Foutje! Na een dag in bed liggen was mijn haar één grote klit geworden, en na een keizersnede is het niet zo makkelijk om dat er weer uit te krijgen. Toen ik hoogzwanger was van Lenn heb ik bij ieder krampje meteen mijn haar in een knot gedaan.

Anti-klit spray

Dat brengt me meteen op het volgende; anti-klit spray. Als je net als ik je haar niet vast hebt gedaan is dit echt een uitkomst. En sowieso wil je net na de bevalling niet lang met je haar bezig moeten zijn, dus ik raad je zeker aan om dit mee te nemen.

Maatje 50

Ik kreeg van veel mensen het advies om niks in maat 50 te kopen, want Nomi zou een gemiddelde baby zijn. Ik had een geboortepakje gekocht in maat 56, maar daar verzoop ze in. Ik had welgeteld één setje en één pyjama in maat 50 en die heeft ze ontzettend veel aangehad. Tijdens mijn tweede zwangerschap kocht ik wat meer kleertjes in maat 50, maar Lenn paste er na 2 weken al niet meer in.

Een lange kabel voor de oplader van mijn telefoon

Ik weet niet wie het heeft bedacht, maar de stopcontacten in ziekenhuizen zitten best ver bij je bed vandaan. Niet handig, want ik vind het wel fijn om mijn telefoon te kunnen gebruiken als hij aan het opladen is. Na de keizersnedes kon ik weinig en omdat een pasgeboren baby behoorlijk veel slaapt begon ik me toch wel een beetje te vervelen. Ook gebruikte ik mijn telefoon om bij te houden wanneer ik gevoed had, en daarom nam ik de tweede keer een extra lange kabel voor mijn oplader mee.

Verschillende babysokjes

Wist ik veel dat niet alle sokjes zouden passen. Voor Nomi had ik een paar sokjes bij me die te strak om haar beentjes zaten én een paar sokjes die binnen een minuut weer uit waren. Niet handig, en daarom heb ik voor Lenn heel veel sokjes meegenomen. Die trouwens allemaal perfect bleken te passen..

Ben jij iets vergeten in je vluchtkoffer te doen?

Een reactie

  1. voor dat lange snoer ben ik ook op pad gegaan in mn zwangerschap. Die van de kruidvat zijn aanraders.
    Kledig voor de kleintjes is altijd een wilde gok. M’n zoontje van 4 maanden past u al de kleding van zn grote broer die hij een half jar terug aan had (hij was toen 14 maanden) voor het begin geen dure dingen kopen zou ik zeggen.
    Rachel onlangs geplaatst…Liefde op Saint Patricks dayMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.