eerste verjaardag

Voorbereidingen voor Mijntjes eerste verjaardag

Door Ylisha – 27  februari 2016, nu bijna een jaar geleden. Mijntje wordt alweer bijna één jaar. Eén jaar! Het allergrootste cliché, die van die tijd, is waar.

Toen Mijntje een paar weken was leek de tijd zo langzaam te gaan. Een dag voelde als een week, een week als een maand, et cetera. Ergens in het afgelopen jaar is dit plotsklaps veranderd. De tijd was niet meer te stoppen! Opeens was ze een half jaar, vervolgens was ze ook zo negen maanden en nu is ze alweer ruim elf maanden.

Ik begon een paar weken geleden al te bedenken wat ik voor haar eerste verjaardag wilde gaan doen. Veel mama’s, die ik volg via diverse social media, hebben kindjes in dezelfde leeftijd en dus waren zij ook druk aan het plannen en bedenken. Overal zag ik ‘cake smash’ foto’s voorbij komen en de verjaardagen leken soms complete volksfeesten. Natuurlijk is het ieder voor zich hoe de verjaardag gevierd moet worden. Wat past bij je kindje? Waar ga je het vieren? Met wie ga je het vieren? Wat is je budget? Eigenlijk gewoon de simpele wie-wat-waar vragen.

Wanneer?

Ik begon eerst maar eens met wanneer? Mijntje is maandag de 27ste jarig. Niet een hele makkelijke dag om een verjaardagsfeestje te geven. Dus we kozen voor de dag ervoor, zondag 26 februari.
Vanaf en tot hoe laat? Mijntje is een meisje van ritme. Kortom: wij passen ons aan, aan haar ritme welteverstaan. Dit betekent dat wij voor haar een feestje geven tussen 12:00 en 15:00 uur.
Waar gaan we het vieren? Die vraag is voor ons heel simpel. Op de plek waar Mijntje zich het fijnste voelt. Thuis. In haar eigen omgeving.

eerste verjaardag uitnodiging

Wie nodig je uit?

Wij hebben ervoor gekozen om alleen familieleden uit te nodigen. Mensen die Mijntje kennen én nog belangrijker, mensen die Mijntje ook kent. Geen ‘onbekenden’ die ze misschien maar één keer heeft gezien en dus prikkels kunnen geven waardoor ze uit haar doen raakt. Wij zullen hiermee misschien mensen passeren maar het is háár dag en mama en papa willen ook graag genieten van ons meisje in plaats van de hele dag als kippen zonder kop rond te rennen om het iedereen naar het zin te maken.

De rest

Dan heb je ook nog dingen als thema, taart, versiering, versnaperingen, outfit en niet geheel onbelangrijk cadeautjes! Een echt thema hebben wij niet. Wel komen in de versiering de kleuren zachtroze, mint en babyblauw terug. De taart maak ik zelf. Dat wil zeggen, ik maak cupcakes voor de gasten en een kleurig taartje voor Mijntje. Zo eentje waar ze heerlijk haar handjes en acht tandjes in kan zetten (laat de klieder boel maar beginnen!). Ook is er nog het eten: Een verjaardag blijft een bijzondere dag, dus snoepen mag best! Om het wel een beetje in balans te houden en niet iedereen met een ‘sugarrush’ (lees: een overdosis aan suiker, haha) naar huis te sturen kies ik ook voor gezonde snacks.

Kleding

Wat trek ik Mijntje aan op haar verjaardag? In ieder geval iets wat Mijntje vaker draagt. Iets wat bij haar past en waar ze nog belangrijker lekker in kan bewegen. Ik heb besloten om zelf een simpele romper te versieren met een eigengemaakte strijkapplicaties. Daarbij heb ik online een tule rokje gekocht. Dit met een maillot en een pluim staartje op haar hoofd maakt haar outfit compleet.

Budget

Aangezien wij haar verjaardag klein houden hebben wij geen groot budget. De versieringen etc. halen wij bij de Action en Zeeman. De taart en versnaperingen maak ik allemaal zelf en dat scheelt ook flink in de kosten. Verder zijn wij al een hele tijd aan het snuffelen naar cadeaus. Wanneer wij een leuk cadeau in de aanbieding zagen, namen wij het mee.

Cadeaus

En dan tot slot, de cadeaus. Wat geef je aan een eenjarige? Want in Mijntjes geval vindt ze het cadeaupapier (waarschijnlijk) leuker dan het cadeau zelf. Wij hebben vooral gekeken naar de toekomst. Wat vind ze over een paar maanden leuk en waar heeft ze, naarmate ze zich meer en meer ontwikkelt, echt iets aan. Ook willen wij niet dat mensen dure dingen kopen, want de kans dat Mijntje het misschien links laat liggen is gewoon aanwezig en dat zou zonde zijn van het geld.
Wat vinden wij dan geschikte cadeaus? Voorlees boeken, speelblokken, zachte poppen, zomerkleding, loopkarretje, zandbak, zandbakspeeltjes zijn allemaal dingen waarvan wij denken die Mijntje (straks) leuk gaat vinden. Maar kijk vooral naar je eigen kind en koop wat voor jou goed voelt.

Mijlpaal

De dag dat je baby één jaar wordt is voor ouders echt een mijlpaal. Je hebt van de ene op de andere dag geen baby meer maar een dreumes. Ik denk dat ik ook wel een traantje zal laten. Maar vooral tranen van pure trots. Want wat ben ik immens trots op mijn dochtertje, ze is écht zo’n heerlijk kind. Maar ik ben ook ontzettend trots op mijn vriend die een geweldige vader is voor Mijntje, die gegroeid is in een rol die zijn tweede natuurlijk blijkt te zijn.

Voor nu ga ik nog even heerlijk Pinterest afspeuren naar leuke DIY verjaardagsideeën. Want die tijd he, voor je het weet is het alweer zover!

Ik ben benieuwd naar jullie verhalen over de eerste verjaardag van jullie kindje? Hoe hebben jullie dat aangepakt en ervaren? Of voor de papa en mama’s die net zoals wij nog de verjaardag aan het plannen zijn, hoe gaat het bij jullie? Mochten jullie willen weten waar ik mijn inspiratie vandaan haal, kijk dan op mijn Pinterest pagina.

 

Ylisha is op 27 februari 2016 mama geworden van Mijntje. Ze is drie jaar samen met haar vriend Wesley. Ylisha heeft de studie musicaltheater gedaan, maar op dit moment heeft ze geen werk. In haar vrije momenten zingt ze graag, ze leest beauty- en lifestyleblogs en kijkt vlogs, ze checkt haar social media en ze droomt weg op de vele Pinterest pagina’s. Verder houdt ze van dansen en sporten, maar dat zit er op dit moment helaas niet in. Ylisha is te volgen op Instagram, Twitter en Snapchat (Ylisha Peters).

Een reactie

  1. Wat een handige tips en leuk geschreven! Goed dat jullie het feest echt hebben georganiseerd zodat het voor Mijntje ook prettig is. Leuk om genoeg foto’s van deze mooie dag te maken, ook van jou en je kindje. Het is tenslotte een echte mijlpaal zo’n eerste verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.