kus op de mond

Is een kus op de mond verwarrend voor je kind?

Je hebt er vast wel meningen over gelezen, over het kussen van je kind op de mond. Ik vond het altijd een belachelijke discussie en ik zag absoluut niet in wat er mis mee zou kunnen zijn. Maar toen ik hoorde dat een kinderpsycholoog vertelde dat het voor een kind verwarrend zou zijn als hij of zij een kus op de mond krijgt, wilde ik er toch wat meer van weten.

Verwarrend

Volgens Dr. Charlotte Reznick, een kinderpsycholoog uit de Verenigde Staten is het ongepast om je kind op de mond te kussen. Hierdoor zijn er flinke discussies ontstaan. Volgens haar is het verwarrend voor je kind. Op hele jonge leeftijd is het volgens haar geen probleem, maar Reznick geeft aan dat je er dan uiteindelijk weer mee moet stoppen.

Volgens haar is het voor kinderen rond de leeftijd van 4, 5 of 6 stimulerend om gekust te worden op hun mond. En stimulerend bedoelt ze op een seksuele manier, want op deze leeftijd worden ze zich bewust van seksualiteit.

WAT?!

Zelf vond ik het zo ongeveer het belachelijkste wat ik de afgelopen tijd heb gehoord, maar zij is er heel serieus over. Maar er zijn andere kinderpsychologen die het helemaal niet met haar eens zijn.

Heel normaal

Volgens de Australische Dr. Fiona Martin is het heel normaal om je kind op zijn of haar mond te kussen. Zij vindt het absurd dat er gedacht wordt dat een kind dit zou kunnen zien als iets seksueels. Ze zegt dat het heel normaal is om op deze manier met je kinderen om te gaan. Door je kind te kussen maak je duidelijk dat je van ze houdt. Het is een mooie manier om je gevoel te uiten, en voor kinderen is dit erg fijn. Het versterkt dat emotionele band tussen ouder en kind. Verder geeft ze aan dat het een belachelijk advies is om het niet te doen.

Wat vind jij hiervan? En kus jij je kind op zijn of haar mond?

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.