vliegen

6 Onmisbare tips voor het vliegen met een baby of een klein kind

Vliegen met kinderen kan vaak als een hele onderneming ervaren worden. Je wilt andere passagiers niet tot last zijn en zelf ook comfortabel vliegen met je gezin. Wil je goed voorbereid op pad? Dan hebben wij 6 tips voor je wanneer je vliegt met een baby of met een klein kind.

#1 Stoelen in het vliegtuig

Een kindje dat op de heen- en op de terugreis jonger dan 2 jaar is, reist op schoot van de vader of moeder. Wil je toch een eigen stoel voor je baby, dan betaal je een kindertarief ticket voor een stoel. Op lange vluchten zijn er vaak bassinets in het vliegtuig aanwezig. Deze zijn van te voren te reserveren, zodat je extra comfortabel kan vliegen. Ook worden families vaak bij elkaar in het vliegtuig geplaatst. Je hoeft niet bang te zijn dat je baby bij iemand anders op schoot zit ;). Kinderen van 2 tot 1 1 jaar moeten op een eigen stoel zitten. Je betaalt dan in veel gevallen een kindertarief.

#2 Opstijgen en dalen

Zelfs volwassenen ervaren soms druk op de oren in het vliegtuig. Voor kinderen is dit vaak nog heftiger. Zorg er voor dat baby’s en jonge kinderen niet slapen tijdens het opstijgen en landen om een erge druk te voorkomen. Vaak werkt het om tijdens het opstijgen en dalen wat te drinken of een lolly te geven. Zo zorg je voor extra afleiding.

#3 Buggy’s op het vliegveld

Vaak mogen opvouwbare buggy’s of autostoeltjes meegenomen worden tot aan de gate. In enkele gevallen is dat niet zo, maar dit hangt erg af van het soort maatschappij. Wees niet bang dat je je buggy kwijt bent hierna, want ze worden vaak bij de gate in het ruim opgeborgen. Wanneer je je vliegtuig verlaat op de plaats van bestemming, dan krijg je hem direct terug. Ook mag je als gezin als eerste in het vliegtuig, zodat de meeste spullen zijn ingeruimd voordat de rest aan boord komt.

#4 Entertainment aan boord

Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM, Etihad en Emirates zorgen voor genoeg entertainment aan boord voor jonge kinderen. Zo krijgt elk kind aan boord bij Emirates een speciale kinder goodiebag met kadootjes en heeft het speciale kindermaaltijden. Als je vliegt met Etihad heb je een echte nanny aan boord die kinderen tijdens de vlucht entertaint. Ook KLM denkt aan de jonge reizigers. Zo reist mascotte Bluey gezellig met de kinderen mee. Heeft de vliegtuigmaatschappij waar jij mee vliegt geen entertainment aan boord? Zorg dan voor een tablet met volle accu en genoeg leuke apps voor tijdens de vlucht.

#5 Bagage voor baby’s

Je wilt natuurlijk veel speelgoed, boeken of een spelconsole mee nemen in je handbagage. Ook baby’s hebben recht op het meenemen van handbagage, maar dit wijkt vaak wel af van het volwassen handbagage. Je kunt dit altijd opzoeken op de website van het de desbetreffende vliegtuigmaatschappij.

#6 Beloon goed gedrag en zorg voor voldoende eten en drinken

Steeds een beloning geven voor goed gedrag helpt enorm tijdens de vlucht. Eigenlijk is dit een soort van omkopen, maar vaak houd je jonge kinderen zo wel rustig aan boord. Niet op elke vlucht is er eten aanwezig. Vooral niet tijdens korte vluchten. Zorg dus zelf altijd voor voldoende eten en drinken aan boord.

Bron informatie; Cheaptickets.nl.

Ga jij deze zomer vliegen met je kind(eren)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.