verkoudheid baby's

Verkoudheid bij baby’s – tips!

Op het moment dat ik dit typ is Lenn hartstikke verkouden. Hij is zes maanden oud en daardoor mag ik hem nog bijna niks geven tegen zijn verkoudheid. Daarom ging ik op zoek naar dingen die ervoor zorgen dat hij er wat minder last heeft, en die deel ik vandaag met jullie.

Stomen

Terwijl ik aan het douchen was, heb ik Lenn in de wipstoel in de badkamer gezet. Daardoor kon hij wat vrijer ademen en na het stomen lukte het hem wat beter om te drinken. Probeer maar eens een fles leeg te drinken terwijl je neus dichtzit, dat is niet te doen!

Luuf

Luuf werkt bij ons erg goed! Let er wel op dat Luuf geschikt is voor kindjes vanaf 6 maanden. Je kunt het op de borst of hals van je kind smeren, maar onder de voetjes werkt het ook goed.

Vaker drinken aanbieden

Omdat je baby moeite heeft met drinken, drinkt hij of zij per keer waarschijnlijk minder. Om te zorgen dat je kindje voldoende vocht binnenkrijgt, is het verstandig om vaker drinken aan te bieden. Borstvoeding mag je onbeperkt aanbieden, bij flesvoeding is dat anders. Als je flesvoeding geeft kun je bijvoorbeeld vaker kleinere flesjes aanbieden. En als je kindje oud genoeg is voor ander drinken, kun je wat extra water, thee of sap geven.

Hoofdeinde omhoog zetten

Om je baby wat vrijer te laten ademen kun je het hoofdeinde van het bedje wat hoger zetten. Bijvoorbeeld door handdoeken of een kussen onder het matras te leggen. Dat zorgt ervoor dat het slijm zich niet in de neus van je baby ophoopt.

Neusspray

Niet alle neussprays zijn geschikt voor baby’s, maar veel zoutoplossingen bijvoorbeeld wel. Ook bestaat er neusspray voor baby’s met xylometazoline. Dat kun je bij de apotheek halen, maar veel drogisterijen hebben het ook.

Luchtig kleden

Je bent misschien geneigd om je kindje wat dikkere kleding aan te doen als hij of zij verkouden is, maar dat kun je beter niet doen. Als je kindje verhoging of koorts heeft, is het met dikke kleding moeilijker om van zijn of haar warmte af te komen.

Blijf zo veel mogelijk thuis

Een rustige en vertrouwde omgeving is de beste omgeving voor een verkouden baby. Natuurlijk kan niet iedereen thuis blijven als haar kind verkouden is, maar het zou wel het beste zijn. En anders kun je misschien iemand anders bij je thuis laten oppassen, zodat je baby lekker thuis kan blijven.

Naar de huisarts

Vertrouw je het niet, drinkt je baby te weinig of duurt de verkoudheid te lang? Bel bij twijfel altijd even de huisarts. Artsen zijn met baby’s erg voorzichtig, dus ze laten je meestal wel langskomen. Je baby kan bijvoorbeeld het RS virus hebben. En als het toch alleen maar een verkoudheid is, ben je in ieder geval gerustgesteld.

Dit zijn mijn persoonlijke tips. Ik ben geen arts, dus het kan afwijken van officiële feiten. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.