baby overdag slapen

Een paar tips om je baby overdag beter te laten slapen

Baby’s hebben best veel slaap nodig. Je hoort wel eens horrorverhalen over baby’s die ’s nachts niet willen slapen, maar er zijn ook veel baby’s die overdag te weinig slapen. En dat is ontzettend lastig, want meestal wordt je baby er niet vrolijker van. Een baby die moe is, maar niet wil slapen, is meestal niet zo heel gezellig. Vandaag geef ik je wat tips hoe je je baby overdag beter kunt laten slapen.

Slapen op een rustige plek

Pasgeboren baby’s slapen overal en je kunt ze rustig in de box neerleggen om een dutje te doen. Maar als baby’s wat ouder worden, vallen ze wat minder makkelijk in slaap. Een rustige omgeving is dan een fijnere plek voor een dutje.

Een donkere plek

Dit is een beetje tegenstrijdig met de informatie die ik eerder met jullie deelde, over het dag- en nachtritme. Als het dag- en nachtritme bij een pasgeboren baby nog is omgedraaid, kun je je kindje overdag juist beter in een lichte kamer laten slapen. Maar daarna, als je kindje iets ouder is, kan een donkere kamer prettig zijn.

Kies daarom voor een ruimte waar je de gordijnen dicht kunt doen. Verduisterende gordijnen werken dan goed, en als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, kun je kiezen voor elektrische gordijnen.

Leg je baby op het juiste moment in bed

Een baby die niet moe is, zal waarschijnlijk niet gaan slapen. En als je baby juist té moe is, kan het ook moeilijk worden om in slaap te vallen. Ga er dus tussenin zitten en leg je baby in bed als je de eerste vermoeidheidsverschijnselen ziet. Gapen, in de oogjes wrijven, misschien een beetje jengelen… Dan is het tijd om te gaan slapen.

Een continu geluid

Je baby kan telkens wakker schrikken van plotselinge geluiden. Geluiden van buiten, een dichtslaande deur, kinderen die in huis aan het spelen zijn… Als je baby een continu geluid hoort, vallen die plotselinge geluiden niet meer zo op. Je kunt kiezen voor een ‘white noise’ (zoek dit maar eens op op YouTube), maar je kunt ook de radio aanzetten. Dat laatste kun je gewoon in de woonkamer doen, dan hoort je kindje het zachtjes en schrikt hij of zij minder van plotselinge geluiden.

Draagdoek

Veel kindjes vinden het heerlijk om te slapen in de draagzak- of doek. Zo is je kindje lekker dichtbij je, maar heb jij toch je handen vrij. Doordat je kindje tegen je aanligt en jouw hartslag hoort, heb je ook meteen een continu geluid waardoor je baby niet snel schrikt van plotselinge geluiden.

Kinderwagen

Wat vaak ook goed werkt, is om even een stukje te wandelen met de kinderwagen. Door de beweging vallen de meeste kindjes snel in slaap en als je kindje diep in slaap is, is de kans groot dat je kindje nog lekker even slaapt als je stopt met lopen.

Heb jij nog tips om baby’s overdag goed te laten slapen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.