museumweek

Leuk voor de kids: Veel online-activiteiten voor kids tijdens de digitale Nationale Museumweek 2021

Hoewel de musea nog gesloten zijn, kunnen kinderen nu tóch diep doordringen in de collecties van musea. Gedurende de Nationale Museumweek 2021, van 19 t/m 25 april, kunnen Museumkids (kinderen 6 t/m 12 jaar) meedoen aan tal van workshops en speurtochten. En kunnen ze meespelen met hét spannendste museum-detectivespel. Waarin gedurende de gehele Museumweek mysteries moeten worden opgelost. En de kinderen Museumkids-mascotte Tikkit kunnen helpen om de verdwenen pronkstukken terug te vinden. Museumkids Escape Game: zeven dagen online speurtocht met élke dag een nieuwe opdracht.

Kinderen wordt gevraagd om politiedossiers te analyseren, videobeelden te bekijken, websites te bestuderen, raadsels op te lossen en mee te speuren op sociale media. Op een speelse manier is de game uitdagend én leerzaam. Leuk voor de hele familie en er zijn ook nog eens veel verschillende prijzen te winnen.

Prijzen

Deze prijzen kun je winnen met de Museum Escape Game. Doe je mee?
1e prijs: VIP dag in een museum met 5 vriendjes
2e prijs: Escape room Gevangenismuseum met 7 vriendjes
3e prijs: Escape route in Kasteel Doorwerth met je familie

Dromen, leren en ontdekken

Er is nog véél meer te doen voor kids tijdens de Nationale Museumweek. Kijk maar snel.

Kasteel Cannenburch – wandelquiz

Wandelquiz-tip met kids. In het park van Kasteel Cannenburch in Gelderland. Via de app IZI Travel. Heel leuk, duurt een uurtje. Er zijn vragen over het middeleeuwse kasteel, over planten en bomen. Maar je moet ook tellen of rekenen. Leuk met kids van 6 t/m 11 jaar.

Universiteitsmuseum Utrecht – wandelquiz

Ga samen op Fossielenjacht. Een te gekke wandelquiz, in de binnenstad van Utrecht. Wandelen, speuren en lachen! Samen met een wetenschapper onderzoek je fossielen. De speurtocht van het Universiteitsmuseum Utrecht is gloednieuw (en gratis)! Het enige dat je nodig hebt is een app.

preHistorisch Dorp – word archeoloog voor een dag

Word archeoloog voor een dag! Volg de historische tips van het preHistorisch Dorp en bouw, knutsel of brouw iets uit het verleden. Archeologen graven het afval van onze voorouders op. Wil je weten hoe dat voelt? Laat dan je broertje of zusje wat scherven in de zandbak of border verstoppen en start dan je eigen opgraving. Draai na een uur de rollen om. Als je de scherven netjes hebt schoongemaakt, kun je ze daarna aan elkaar plakken – precies zoals archeologen dat ook doen.

Stedelijk Museum Alkmaar – tekendoeboek

Kijk eens anders. Door te tekenen ontdek je nieuwe dingen. Met een potlood in je hand kijk je namelijk veel beter. In het teken-doe-boek van Stedelijk Museum Alkmaar krijg je 10 leuke opdrachten. En het is ook nog eens gratis te downloaden.

De Museumfabriek – knutselworkshop

Een te gekke workshop! Kunstenaar Doremiek Lamain laat jou zien hoe je een eigen kamertje in een doosje maakt. Zo kan je kind zijn of haar lievelingspoppetje een mooi thuis geven. Ter inspiratie laat Doremiek Lamain in de video kunstwerken zien uit het Rijksmuseum Twenthe. En daarna kun je lekker samen aan de slag.

Maritiem Museum Rotterdam – proefjes doen

Hou jij van dingen uitproberen? Lekker aan de slag en dan kijken wat er gebeurt… super spannend! Het Maritiem Museum Rotterdam heeft een paar proefjes voor je op een rij gezet. Proefjes waar je energie van krijgt en die je gewoon thuis kunt doen. De proefjes gaan over duurzame energiewinning, want dat hebben we nodig nu, en in de toekomst.

Kasteel Hoensbroek – online schatjacht

Tip voor thuis: deze te gekke online schatjacht. Zoek zeven schatkisten in Kasteel Hoensbroek. Een gids leert je ondertussen van alles over het kasteel. Kan jouw kind de schatkisten vinden? Dankzij innovatief gebruik van ruim honderd 360˚- beelden, een virtuele kasteelgids, een game voor kinderen, zo’n veertig video’s, downloads en tientallen vergezichten vanuit de kasteelraampjes. Een levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken met vele extra’s. Je waant je als een echte kasteelbezoeker.

Hermitage – op drakentocht

Je bent met een tijdmachine in de riddertijd beland. De enige manier om weer terug te keren, is zoveel mogelijk draken vinden! Bezoek een riddertoernooi en glip vermomd een kasteel binnen. Vind jij genoeg draken om weer terug naar de toekomst te reizen? Voor iedereen van 6-12 jaar. Op drakentocht in de riddertijd is een hoorspel met speurtocht door de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. Hier kun je hem ook online doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.