vaak ziek

Anoniem; mijn dochter is té vaak ziek

Ik kreeg een verhaal binnen van een lezer die niet meer weet wat ze moet doen. Haar dochtertje is 2 weken per maand ziek, en de artsen nemen haar niet serieus. Vandaag vertelt ze haar verhaal en ze hoopt dat jullie tips voor haar hebben.

Mijn dochter is te vaak ziek

Mijn dochtertje (1 jaar en 4 maand) is om de haverklap ziek, en dan bedoel ik hoge koorts van 38,5 graden en hoger. Dit heeft ze zeker 2 weken per maand. Ze lijkt altijd verkouden en schor. Ze wil met momenten goed eten, maar naar de afgelopen weken kijkend merk ik dat dit toch wel minder is geworden.

Haar luiers zijn ook heel verschillend, de ene keer is de luier goed nat (ochtendluier) maar overdag ook luiers waar amper urine in zit. Ze is nu weer ziek (39,5 graden koorts) en het enige wat ze eigenlijk wil is slapen. Gisteravond lag ze ook licht schokkend in bed en was wat afwezig. Wéér naar de huisartsenpost, maar kon toch geen koortsstuip zijn, want kinderen maken een koortsstuip af, aldus de arts.

Telkens weggestuurd worden

Voor de zoveelste keer zijn we weer weggestuurd en zijn we weer geen stap verder gekomen. We zitten vaak met haar bij de huisarts en bij de huisartsenpost. Maar zij kunnen niks vinden, longen zijn schoon, oortjes zien er goed uit en ook haar buikje zien ze niks aan. En zolang ze natte luiers heeft en niet uitgedroogd is doen ze niks.

Wij worden vaak weggestuurd met:

– Ze moet gewoon uitzieken, gebruik maar neusspray.
– Ja kinderen zijn vaak ziek.
– Als het niet beter wordt moet je terug komen.

Huisarts

Toen ze een maand of drie was, liepen we ook vaak met haar naar de huisarts, omdat ze niet wilde drinken en wat ze dronk er weer uitspuugde. Hier kreeg ik de schuld van want ik gaf haar teveel voeding, maar ik deed precies wat het consultatiebureau zei. Pas na een maand trof ik een huisarts die alles ging nakijken; hoeveel ik haar aanbood, hoeveel ze opdronk en hoeveel ik dacht dat ze uitspuugde. Deze arts stuurde me door naar de kinderarts. Dit bleek toen het RS virus te zijn. We zaten op het randje dat ze opgenomen moest worden.

Ik word er moedeloos van en weet niet meer wat ik moet doen. Ik begin het vertrouwen zelfs een beetje kwijt te raken in de artsen. Ik bedoel, koorts moet toch ergens wegkomen? Heeft iemand tips wat ik kan doen?

Wil jij ook je verhaal vertellen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.