coronavirus kinderen thuis

Maria vertelt; door het coronavirus houd ik mijn kinderen thuis

Maria heeft twee dochters die op de basisschool zitten. Door het coronavirus heeft ze besloten om haar kinderen voorlopig niet naar school te laten gaan, uit angst voor een besmetting. Vandaag deelt ze haar verhaal met jullie.

Coronavirus

Sommige mensen noemen het ‘gewoon een griepje’, maar dat zie ik toch anders. Voor griep kun je een griepprik halen, dat bestaat nog niet voor het coronavirus. Er is nog weinig bekend over dit nieuwe virus en misschien is het allemaal wel veel erger dan mensen nu denken. Ook zijn er geen medicijnen tegen het coronavirus, en daardoor is het minder goed te behandelen dan gewone griep. En daarom wil ik geen risico nemen!

Leerplichtig

Mijn dochters zijn 5 en 8 en ze zijn dus leerplichtig. Vanaf dinsdag heb ik ze ziek gemeld. Sinds de maatregelen van gisteren moeten ze al thuis blijven als ze verkouden zijn en dat is bijna niet te controleren, dus nu kan ik ze makkelijk thuis houden.

Angst voor besmetting

Ik doe dat, omdat ik bang ben dat ze het coronavirus oplopen. Zelf zullen ze er waarschijnlijk wel overheen komen, maar toch, je weet maar nooit… En ik neem liever geen risico! Wat nog veel gevaarlijker is, is dat ze andere mensen kunnen besmetten. Mensen met een zwakke gezondheid, ouderen… Ik moet er niet aan denken dat ze mijn oma van ruim 90 jaar zouden besmetten, want voor haar zou het heel ernstig kunnen verlopen!

Commentaar

Vooral online krijg ik veel commentaar op mijn keuze. Toen ik aan het begin van de week zei dat ik mijn kinderen thuis wilde houden om het virus, lachten mensen me uit. Maar sinds het nieuwe advies van de regering, merk ik dat mensen mijn keuze veel beter snappen. En opeens gaan veel meer mensen hun kinderen thuis houden. Nu worden mensen toch opeens bang!

Waarom gaan de scholen niet dicht?

We wonen in Nederland dicht op elkaar, dus elkaar besmetten gaat hartstikke makkelijk. Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen worden afgelast, maar op school mogen honderden kinderen bij elkaar zitten. Dat snap ik niet. Oké, ik snap wel dat het ontzettend lastig is voor ouders als hun kinderen opeens thuis zijn. Ze hebben geen oppas, ze moeten vrij nemen van hun werk, daardoor krijgen bedrijven en instanties weer problemen… Maar kom zeg, het gaat wel om je gezondheid! In andere landen gaan scholen allemaal dicht, en hier blijven ze maar open, ik snap er niks van…

Voorlopig blijven mijn kinderen dus thuis. Hoe lang ik dat blijf doen, weet ik niet. Misschien tot het wat warmer wordt? Waarschijnlijk neemt het aantal besmettingen dan af, en misschien durf ik het wel aan om ze dan weer naar school te laten gaan. Maar tot die tijd blijven ze gezellig bij mij thuis!

Laat jij je kinderen naar school gaan?

Wil je ook je verhaal met ons delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.