draagconsult draag

Draag maar raak

Door Ilse – Als je zwanger bent van je eerste kindje, ben je soms geneigd om alles wat je mogelijk nodig zou kunnen hebben in te slaan. Nou ja, ik ben daartoe geneigd. En om dat te vergoelijken, maak ik mezelf graag wijs dat dat een algemeen probleem is.

Marketing

Uiteraard ben ik er, nu twee maanden mama, wel achter gekomen dat het gros hiervan vooral hele slimme marketing is. Veel beter kun je bij moeders in je omgeving informeren welke items echt niet mogen ontbreken op jouw baby uitzet. Dat scheelt je een hoop centen en waarschijnlijk genoeg ruimte in huis om een thuisbioscoop te maken.

Een draagdoek

Eén van de dingen die op onze checklist echter niet mocht ontbreken, was een draagdoek. Hoewel ik een aantal jaren terug een beetje sceptisch was over zulke dingen, had ik me ingelezen in de voordelen en was ik helemaal om.

Draagconsult

Samen met mijn lief boekte ik een consult en lieten we ons informeren over de do’s en don’ts in het babydragen. Zo stonden we, in de woonkamer van een onbekende, met poppen en meters stof te zwaaien. We konden ons nog niet erg voorstellen hoe we in staat zouden zijn ons eigen mensje veilig aan ons vast te maken, maar een leuke ervaring was het sowieso.

Nadat we tijdens het consult gepast en geprobeerd hadden, besloten we voor allebei een doek aan te schaffen. Makkelijker gezegd dan gedaan kan ik je vertellen. Die meters stof zijn niet gratis en, zoals altijd, liet mijn dure smaak me niet in de steek en viel mijn oog op een exemplaar waar we een maand boodschappen van konden doen. Aangezien we nog lang niet uitgevinkt waren op de checklist, besloten we toch maar een tweedehands aan te schaffen en eerst eens te kijken hoe het zou bevallen.

Voor het eerst dragen

Toen eind augustus ons ukkie van zich liet horen, kon ik dus ook niet wachten om de doek met haar aan de wandel te gaan. Nadat we de nerveuze nieuwigheid konden laten varen en samen meermaals de knopen hadden geoefend, voelden we ons zeker genoeg om op pad te gaan met ons buideltje geluk.

Eenmaal in de grote, boze wereld, blijkt dat de meningen over baby dragen redelijk uiteenlopend zijn.

Kun je geen kinderwagen betalen?

Van kleine kinderen die hard roepen “Kijk mama, die mevrouw is een soort kangoeroe”, tot volwassen vrouwen die vragen of ik geen kinderwagen kan betalen. Say what?

Of mensen die (ongevraagd, grrr) friemelen aan haar voetjes met de vraag of het niet afknelt en bezorgde blikken van dames die zich afvragen of ze wel adem kan halen als ze zo dicht tegen me aan zit, we kijken inmiddels nergens meer van op.

Gelukkig zie ik ondanks dat, met enige regelmaat dames (en een incidentele heer, smelt) met hun mini in een draagdoek of -zak. Het is grappig hoe er een soort motorrijders code is voor draagouders. Een lief knikje of begripvolle glimlach om je te laten weten dat zij wel heel goed weten hoe fijn het is om je kleintje zo dichtbij je te dragen.

The place to be

Ook in huis, tijdens het huishouden of als miss mini zich niet lekker voelt, is de doek the place to be. Wij zijn helemaal om en hebben onze collectie inmiddels uitgebreid met nog een doek en een draagzak. Bij nader inzien hadden we de kinderwagen wel van de checklist af kunnen laten, dan hadden we nog meer kunnen besparen.

Ruimte dan. Want die centjes krijgen we wel weer op aan het volgende draagitem op onze wishlist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.