als het maar gezond is

Het ‘als het maar gezond is’ cliché

Door Maartje – Je hoort het zo vaak: ‘als het maar gezond is!’ Ik ben nu 16 weken zwanger, een termijn waarbij je een geslachtsbepaling kunt laten doen. Die staat dan ook gepland. Maar weten jullie? Het maakt me helemaal niks uit of het een jongen of een meisje is! Het enige dat me nu interesseert, is of ons kleintje gezond is.

Een spannende zwangerschap

Na de twee miskramen is dit een vreselijk spannende zwangerschap. Ik geniet te weinig en ik stress te veel. Dat is helemaal niet goed voor de baby en daardoor maak ik me weer zorgen of dat geen effect heeft op de baby. Een negatieve spiraal dus.

Geslachtsbepaling

In eerste instantie dacht ik ‘ik hoef helemaal niet te weten of het een jongen of een meisje wordt’. Ik maakte me zorgen om van alles en nog wat, en wat kon mij dat geslacht nou schelen. Het voelt als zoiets onbelangrijks, terwijl ik bij mijn vorige zwangerschappen vreselijk benieuwd was naar het geslacht van de baby.

Meisjesmama

Ik dacht altijd dat ik een meisjesmama zou worden. Ik weet niet precies waarom, maar zo zag ik mijn toekomst voor me. Lekker tutten met mijn dochter enzo. Tijdens mijn eerste zwangerschap ging ik er helemaal vanuit dat ik zwanger zou zijn van een dochter…

Een zoon!

Maar toen bleek ik een klein jongetje in mijn buik te hebben! Dat was even een shock, want ik had het totaal niet verwacht. Ik had zelfs al een jurkje gekocht! Natuurlijk was ik dolgelukkig met mijn zoontje, maar ik moest na de geslachtsbepaling wel even wennen.

En een dochter!

Toen ik opnieuw zwanger was, zei mijn gevoel weer dat het een meisje was. Ik ging er maar niet te veel vanuit, want de vorige keer liet mijn gevoel me ook in de steek. Maar deze keer was ik toch echt zwanger van een mini-meisje, en kon ik het jurkje toch weer van zolder halen.

Nu ik een zoon en een dochter heb, merk ik dat ik helemaal niet een echte meisjesmama ben. Ik vind het tutten met mijn dochter heel leuk hoor, maar ik geniet ook van de jongensdingen van mijn zoon.

Als het maar gezond is

En nu denk ik alleen maar: ‘als het maar gezond is!’. De rest interesseert me helemaal niks. Toch hebben we die geslachtsbepaling gepland. En nou vraag je je misschien af waarom… Nou, mijn reden is vooral omdat ik de baby dan een keertje extra kan zien. Want het blijft zo ontzettend eng allemaal… Mijn vriend wil het ook graag weten, maar dan vooral voor de praktische dingen.

We gaan dus binnenkort naar het echobureau en dan weten we of we een zoon of een dochter krijgen!

6 reacties

  1. Zou het ook niet zijn dat je geen voorkeur hebt omdat je al een zoon en dochter hebt? Ik kan me namelijk best voorstellen dat als je een van de twee niet zou hebben, de voorkeur er wel zou zijn

  2. Spannend hoor! Ik kon zelf echt niet wachten. Wist heel zeker dat het een meisje was, maar wilde graag de bevestiging zodat ik los kon gaan met kleertjes kopen. En ja hoor, het was een meisje. 🙂 Inmiddels is ze al bijna 10 maanden.
    Daniëlla onlangs geplaatst…Mijn workout schemaMy Profile

  3. Ik snap volledig dat je voor dat extra echo moment wil gaan (en daarmee ook stiekem je eigen nieuwsgierigheid niet meer hoeft te onderdrukken 😉 ) En ja, uiteraard is het het allerbelangrijkste dat het gezond is 🙂
    Patricia onlangs geplaatst…De TV-series TagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.