geslacht baby

6x Hoe oude vrouwtjes het geslacht van je baby voorspellen

Gastartikel door Petra – Wil jij weten of je in verwachting bent van een jongetje of een meisje? Daar heb je geen echo voor nodig, hoor! Gebruik de kennis van wijze, oude vrouwtjes en je bent er zo achter wat het wordt (succes niet gegarandeerd haha)!

  1. Zin in zout, of zin in zoet?

Zelf had ik tijdens mijn zwangerschap nooit specifiek trek in zoet of zout; ik at gewoon alles wat los of vast zat… Maar volgens een oude volkswijsheid kun je uit jouw voorkeur halen wat het geslacht van je baby is. Heb je zin in zout? Dan is het een jongetje. Zin in zoet? Dan is het een meisje.

  1. Bloedmooi of spuuglelijk

Mijn schoonzusje was jaloersmakend mooi tijdens haar zwangerschap. Haar haar glansde prachtig, haar decolleté nam geweldige vormen aan en ze liep nog net zo elegant rond als voor haar zwangerschap. Terwijl ik, met mijn enorme zwangere buik, naast haar waggelde als een pinguïn. Volgens de oude vrouwtjes is het duidelijk: meisjes stelen de schoonheid van hun moeder. Dus voel je je tijdens je zwangerschap ontzettend lelijk? Dan wordt het zeker een meisje!

  1. Draag je laag, of draag je hoog?

Zit jouw kindje zo hoog in de buik, dat het continu in je ribben trapt? Dan is het een meisje. Moet je juist steeds naar de wc, omdat je kindje zo laag zit en de blaas naar beneden drukt? Dan wordt het zeker weten een jongetje. De oude vrouwtjes zeggen het!

  1. Strontchagrijnig of irritant vrolijk?

Meisjes kunnen echte drama queens zijn. Geen wonder dat de oude vrouwtjes voorspellen dat je een dochter krijgt wanneer je tijdens de zwangerschap vaak chagrijnig bent. Ben je juist heel optimistisch en vrolijk? Dan mag je ervan uitgaan dat je een zoontje krijgt.

  1. Koude of warme voeten?

Volgens de oude vrouwtjes kun je zelfs aan de temperatuur van je voeten aflezen wat het geslacht van je baby is. Heb je veel last van koude voeten? Dan krijg je een jongetje. Zijn je voeten juist steeds lekker warm? Dan wordt het een meisje. Vraag me niet waarom, de oude vrouwtjes zeggen het 😉

  1. De linker- of de rechterborst?

Ja echt, ook aan je borsten kun je zien wat het geslacht van je kindje is – zeggen de oude vrouwtjes… Tijdens de zwangerschap groeien je borsten meestal een cupmaat op twee, maar vaak zit er wel een klein verschil tussen de twee. Is jouw linkerborst het grootst? Dan zal je bevallen van een jongetje. Is jouw rechterborst het grootst? Dan wordt het een meisje!

Blijft er bij mij nog maar een vraag hangen: wat wordt het als je linkerborst aangeeft dat het een jongetje is, maar de temperatuur van je voeten toch duidelijk maakt dat het een meisje moet zijn? Misschien is zo’n echo toch nog niet zo’n gek idee 😉

Deze gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl.

2 reacties

  1. De meest van deze bakenverhalen gingen bij mij niet op. Ik heb 2 meiden en 2 verschillende zwangerschappen. Wel klopte beide keren de Chinese horoscoop

  2. De meest van deze bakenverhalen gingen bij mij niet op. Ik heb 2 meiden en 2 verschillende zwangerschappen. Wel klopte beide keren de Chinese horoscoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.