wat doen met oude babykleding

Wat te doen met oude babykleding?

Baby’s groeien behoorlijk snel uit hun kleding. Misschien wil je het nog bewaren voor een eventueel broertje of zusje, maar misschien ook niet. En dan is het natuurlijk zonde als het op zolder blijft liggen. Natuurlijk wil je sommige dingen bewaren, maar vast niet alles. Vandaag geef ik je wat tips wat je ermee kunt doen.

1. Bewaren

Er zijn vast wel wat dingen die je graag wil bewaren. Het eerste pakje van je baby bijvoorbeeld, of andere kleertjes waar je speciale herinneringen aanhebt. Als je het wil bewaren, zorg er dan voor dat je dat in een afgesloten bak doet, zodat de kleertjes mooi blijven en er geen ongedierte bij kan komen. Je kunt de eerste kleertjes ook inlijsten en ophangen, dat staat heel leuk. Koop dan een diepe lijst, zodat de kleertjes er goed inpassen.

2. Verkopen

Marktplaats staat vol met babykleding. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het best lastig is om tweedehands kleertjes te verkopen. Merkkleertjes zijn vaak nog wel goed te verkopen, maar andere kleding gaat een stuk lastiger.

Je kunt de kleertjes ook proberen te verkopen via een tweedehands kledingbeurs. Die worden door het hele land georganiseerd, dus vast ook wel bij jou in de buurt!

3. Doneren

De kleding die je niet verkoopt, kun je doneren. Stichting Babyspullen is er bijvoorbeeld heel erg blij mee. Dit is een stichting die startpakketten maakt voor gezinnen die weinig te besteden hebben. Zij zullen erg blij zijn met jouw oude babykleertjes en andere babyspullen! Stichting Babyspullen heeft inzamelpunten door heel Nederland, dus er is er vast wel eentje bij jou in de buurt.

4. Weggeven

Ken je mensen die een baby hebben of een kindje verwachten? Dan kun je het natuurlijk ook aan hen geven.

5. Doe er iets creatiefs mee

Als je creatief bent, kun je ook iets leuks maken van de oude kleertjes van je kind. Je kunt er bijvoorbeeld een sprei of een knuffel van maken. Of misschien heb je zelf wel andere idee├źn!

Wat doe jij met je oude babykleertjes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.