het wordt een

Het wordt een… Baby!

Door Maartje – Inmiddels ben ik 18 weken zwanger en we hebben geslachtsbepaling gehad. En niet ééntje, nee, wel twee! In mijn vorige artikel zei ik al dat het geslacht me niet kan schelen, maar dat ik de baby gewoon graag weer wil zien. Daarom belden we de echopraktijk en we maakten een afspraak.

Het geslacht

Het was natuurlijk weer erg spannend. Ik blijf het allemaal maar eng vinden. Maar we zagen al heel snel een kloppend hartje en een bewegend baby’tje. Ik was al helemaal blij en ik dacht op dit moment helemaal niet aan het geslacht van ons ongeboren kindje. Maar de echoscopiste was daar natuurlijk wel mee bezig. In eerste instantie zag ze het geslacht niet, en ook na een tijdje wiebelen, lopen en springen kreeg ze het niet op beeld. ‘Ik vrees dat we maar een nieuwe afspraak moeten maken’, zei ze. Yes!

Nog een keer proberen

Ik vond het helemaal niet erg dat we nog een keertje langs mochten komen. Ik zag het meer als een gratis keertje naar onze baby kijken. We gingen er weer naartoe, en de echoscopiste probeerde het opnieuw. ‘De baby werkt weer niet echt mee…’ Weer heb ik een hele tijd gewiebeld, een stukje gelopen, op en neer gesprongen… Maar ons eigenwijsje hield zijn of haar benen de hele tijd bij elkaar. De echoscopiste heeft echt haar best gedaan, maar het was gewoon niet te zien!

Het wordt een baby

Na de tweede afspraak vind ik het toch wel jammer dat we nog niet weten of we een jongen of een meisje krijgen. Stiekem had ik toch wel zin om alvast een beetje te gaan shoppen. Ook al blijft het spannend, ik wil proberen om wat meer te gaan genieten. En welke moeder geniet er nou niet van babykleertjes? Nou ja, ik heb dus maar een unisex setje gekocht.

Binnenkort hebben we de 20 weken echo, en ik hoop dat we dan wel tussen zijn of haar beentje mogen kijken. Als het dan weer niet lukt, mogen we gratis nog een keertje een pretecho laten maken. Dat zou dan de vierde poging zijn om achter het geslacht te komen, en hopelijk weten we dan wel wat het geslacht is!

Lukte de geslachtsbepaling bij jullie wel meteen?

8 reacties

  1. haha nu al eigenwijs. hier wist ik het beide keren niet, bewust. Maar snap ook wel goed als men het wel wilt weten. Al vond ik de verrassing wel erg leuk na al dei maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.