kraamweek

Dingen waar je in je kraamweek niet zo blij van wordt

De kraamweek zou een geweldige week moeten zijn. Er komt ontzettend veel op je af, maar daarnaast zou je ook lekker moeten kunnen genieten. Zelf vond ik het best een heftige week en van sommige dingen werd ik niet zo vrolijk.. Vandaag vertel ik jullie daar wat meer over.

1. Mensen die opeens voor je deur staan

Je hebt opeens een baby in huis en je leven staat best wel op zijn kop. Je bent er ontzettend druk mee en daarom is het erg fijn om te weten wanneer er mensen op bezoek komen. Als je onaangekondigd langskomt, ben je er waarschijnlijk precies op het verkeerde moment. Dus doe maar niet 😉

2. Mensen die urenlang blijven zitten

Natuurlijk is het gezellig en heb je van alles om over te kletsen. Maar geloof me, een kraamvrouw is hartstikke moe. Drie keer per nacht wakker worden is echt geen uitzondering, en nachten met maar twee uur slaap ook niet.

3. Mensen die ziek of verkouden langskomen

Zeker bij je eerste kindje ben je heel voorzichtig en je wil absoluut niet dat je kindje ziek wordt. Als je iemand hoort niezen schiet je al in de stress, want wat als je kindje aangestoken wordt?! Tuurlijk, een nieuwe moeder is waarschijnlijk een beetje té voorzichtig, maar het is voor haar wel zo prettig als mensen die ziek of verkouden zijn even een weekje wachten met langskomen. Oh, en als je een koortslip hebt is op kraambezoek gaan helemaal een no-go!

4. Mensen die alles beter weten

‘Je moet niet zo vaak voeden hoor’, ‘Je verwent hem’, ‘Je moet hem wat warmer aankleden, hij heeft het vast koud’. Allemaal vast goed bedoeld, maar niks is zo irritant als kraambezoek dat het allemaal beter weet.

5. Mensen die de baby wakker maken

Oké, dit is waarschijnlijk nog vervelender. Het kon mij vrij weinig schelen dat het kraambezoek de oogjes van mijn baby nog niet had gezien omdat hij sliep. Mijn baby hoeft namelijk niet wakker te worden omdat mijn kraambezoek dat graag wil. Zelf wordt je er waarschijnlijk ook niet blij van als je halverwege de nacht opeens wakker gemaakt wordt 😉

6. Een kraamverzorgster waar je geen klik mee hebt

Als je iemand een week lang in je huis hebt rondlopen, is het wel zo fijn als je een klik hebt. In mijn eerste kraamweek had ik dat niet, en achteraf is het zonde dat we niet om een andere kraamverzorgster hebben gevraagd. Ik kon haar wel wegkijken en ik was blij toen haar uren erop zaten.

7. Opmerkingen over je figuur

Van ‘Je lijkt nog steeds wel zwanger’ tot een wat subtielere ‘Dat buikje trekt nog wel weg hoor’. Je weet zelf ook wel hoe je eruit ziet, dus opmerkingen zijn niet zo fijn. En je oude figuur krijg je waarschijnlijk toch niet meer terug 😉

8. Je kleding van voor je zwangerschap

Je baarmoeder moet nog krimpen, je buik is waarschijnlijk niet meer zo strak als voor de zwangerschap.. Dus waarschijnlijk krijg je jezelf nog niet in die strakke spijkerbroek die je voor je zwangerschap droeg.

9. De weegschaal

Je bevalt van een baby van ruim 4 kilo, en toch ben je nauwelijks meer dan dat afgevallen. HOE DAN?! Nou, dat duurt gewoon even (iets met vocht, extra bloed, et cetera). Beter ontwijk je dat ding dus nog een tijdje.

Waar werd jij in je kraamweek niet zo blij van?

3 reacties

  1. Vooral 1 t/ m 4. Bezoek dat bleef zitten terwijl ik met een overstuur baby’tje zat. En niet even maar bijna 2 uur! Op een gegeven moment heb ik ze achter gelaten en ben lekker m’n bed ingekropen met de kleine.

    Ook onverwachts bezoek gehad en dan ook nog alles beter weten.

    Gelukkig was het op deze puntjes na een heerlijke kraamtijd met een super aardige kraamverzorgster!

  2. Voor mij was het ergste mijn kraamverzorgster… Ik vond het geen fijne ervaring. Ook dat beter weten vond ik soms best vervelend idd. De rest lijkt me echt heel vervelend, maar heb ik gelukkig geen ervaring mee gehad 🙂
    Daisy Dingen onlangs geplaatst…Jessica: Het einde.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.